PERUUTETTU: Pääkaupungin Wanhat Toverit kerhokokous ennakkoon ilmoittautuneille Helsingin ruotsinkielisessä työväenopistossa 'Arbis' tiistaina 6 lokakuuta klo 13. Mukana kansanedustaja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen.

6.10.2020

Pääkaupungin Wanhat Toverit kerhokokous turvajärjestelyin ennakkoon ilmoittaituneille Helsingin ruotsinkielisessä työväenopistossa 'Arbis' tiistaina 6 lokakuuta klo 13. Mukana kansanedustaja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen.

PÄÄKAUPUNGIN WANHAT TOVERIT RYHTYY UUDELLEEN JÄRJESTÄMÄÄN KERHOKOKOUKSIA - SEURAAVA KOKOUS 6 LOKAKUUTA

Näin on myös Pääkaupungin Wanhat Toverit aloittamassa tämän ongelmallisen vuoden syksyä.

Vaikka koronaepidemia on vielä läsnä ja tartuntaluvut taas kasvussa on tilanne kuitenkin vielä rauhallisempi kuin mitä vielä muutamia viikkoja sitten uskalsimme toivoa. Pitkän keskustelun tuloksena päättikin kerhon hallitus yksimielisenä että yritetään käynnistää kerhokokoukset uudelleen lokakuusta lähtien, toki kaikkia koronan aiheuttamia turvajärjestelyjä tarkkaan noudattaen. Osanottajamääriä joudutaan myös rajoittamaan.

Lokakuun kokous pidetään tavanomaisessa kokouspaikassamme ruotsinkielisessä työväenopistossa ”Arbis” tiistaina 6. lokakuuta klo 13.00. Kokouksen teema tulee liikkumaan syksyn poliittisen tilanteen ja erityisesti oikeisto-opposition kovenevan pelin ympärillä. Meidän kanssamme keskustelemaan tulee SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen.

Perjantaina 18 syyskuuta Matias Mäkynen ’twiittasi’ näin:

Oppositio, jonka mielestä
1) hallitusohjelmaa ei olisi pitänyt hyväksyä missään vaiheessa ja
2)koronan myötä ohjelma olisi pitänyt kirjoittaa uusiksi,
tekee välikysymyksen siitä, ettei hallitus sen mielestä riittävästi noudata ohjelmaansa.

Näinhän todella näyttää olevan ja tulemme mielenkiinnolla kuulemaan lisää Matiaksen ja koko puoluejohtomme näkemyksistä.

Koronatilanne aiheuttaa joukon erityisjärjestelyjä lokakuun kokoukselle.  Kun nyt joudumme rajaamaan osallistumismäärän noin 20 osanottajaan pyydämme että kiinnostuneet ilmoittautuisivat kerhon sihteerille Anneli Koivistolle etukäteen.

Jos ilmoittautumisia tulisi enemmänkin yritämme saada Arbiksesta suuremman kokoustilan. Se on kuitenkin epävarmaa. Siksi teemme parhaamme että kaikki pääsisivät tilaisuudesta osallisiksi. Matiaksen puheenvuoro ja mahdollisimman paljon myös keskustelusta pyritään siksi nauhoittamaan ja julkaisemaan sekä Facebook- että nettisivullamme.

Toivomme siis että voimme vihdoin pitkän tauon jälkeen tavata kerhokokouksen merkeissä lokakuun alussa. Kuitenkin on varauduttava siihenkin mahdollisuuteen että lyhyelläkin ennakkovaroituksella joutuisimme tämän kerhokokouksen peruuttamaan tai siirtämään. Silloin pyrimme toteuttamaan sen etänä tai nauhoitettuna, mutta eihän se sama asia ole.

Jan Furstenborg, Pääkaupungin Wanhojen Toverien puheenjohtaja. 

Tekstiä ja kuvia jäsenkokouksistamme