Hämeenlinna SWT:n retkeily ja kulttuuripäivät 25.8.2009 Aulangolla

Noin 300 Wanhaa Toveria kokoontui Aulangolle viettämään yhteistä aikaa tapaamisen ja hyvän ohjelman puitteissa.

Hotelli Rantasipi Aulangon sisääntuloaulassa oli ilmoittautuminen. Vastaanottotiskillä Hämeenlinnan Eläkkeensaajien naiset hoitivat rutinoidusti osallistujien sisäänkirjoituksen.

Avajaisjuhla oli hieno. Leppäkosken puhallinorkesterin soitto, Lahden Työväen mieskuoron esitykset, Hämeenlinnan EKL:n laulukuoro Elsat ja Elmerit loivat mukavan musiikillisen kokonaisuuden.

Tervehdysten esittämisen aloitti koko Wanhojen Tovereiden tapaamisen onnistumisen järjestelyihin uhrautuvaisesti vaikuttanut Hämeenlinnan Wanhojen Tovereiden puheenjohtaja Ossi Lapisto.

Nuori toveri, Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki esitti napakan tervehdyksen.

Avajaispuheen piti Suomen Wanhojen Tovereiden puheenjohtaja Jacob Söderman.

Juhlapuheen piti Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Hänen vaikuttava esityksensä maailman talouskriisin syistä oli hyvin opettavainen. Joku epäili, että ymmärsikö kuulijat hänen sanomansa ja Liikanen vastasi heti, että ”voin minä puhua saman jutun uudelleen ja hitaammin jos se auttaa”. Kokonaisuutena hieno esitys, joka sai myös paljon kehuja päivien aikana.

Sosialidemokraattinen aateperintö, Muistitietoon perustuvan kirjoituskilpailun tulos julkistettiin. Ensimmäisen palkinnon saaja Markku Varnila Turusta ja toisen palkinnon saaja Edvin Brandt Lahdesta saivat voittostipendit ruusujen kera. Kolmannen palkinnon saaja Pauli Burman oli estynyt saapumaan tilaisuuteen.

Kutsuvieraina oli mm. EKL:n puheenjohtaja Hilkka Häkkilä ja vaalipiirin kansanedustajat Johannes Koskinen, Jouko Skinnari ja Satu Taiveaho. Tarja Filatovin viesti esteestä ja tervehdys luettiin avauksen yhteydessä.

Työväen marssi, Leppäkosken puhallinorkesterin, Lahden Työväen mieskuoron ja yleisön yhteisesityksenä oli todella upea kokemus.

Avajaisjuhlan juonsi Timo Lahtinen.

Toveri-illallinen ja Iltamat täytti odotukset. Musiikista vastasi Hämeenlinnan EKL:n ”Sattumasoittelijat” sekä ”Kisälliryhmä Kamut” Janakkalasta. Illan juontajana ja vetäjänä toimi tunnettu humoristi ja toveri Timo Roos, eikä hän pettänyt tälläkään kertaa.

Toisen päivän kiertoajeluun osallistui yli 200 toveria. Hämeenlinnan Wanhojen Tovereiden toimesta oli laadittu erinomainen kiertoajelu-ohjelma: ”Hämeenlinnaa Wanhoille Tovereille”. Jokaisessa bussissa oli tovereiden keskuudesta opas ja selostukset yhdenmukaiset. Kiertoajelu päättyi Hämeenlinnan Raatihuoneelle, jossa tarjottiin keittolounas. Ohjelmaan merkitty kaupunginjohtajan tervehdystä emme kuulleet, mutta avajaisjuhlan juontaja paikkasi homman hyvällä rutiinilla.

Kahden päivän Toveri-tapaamisen päätössanat esitti Wanhat Toverit ry:n puheenjohtaja Raimo Kantola.

Hätäisimmät poistuivat välittömästi, ehtiäkseen vielä Turkuun SDP:n 110-v. juhlatilaisuuksiin.

Hämeenlinnan ja ympäristön Wanhat Toverit tekivät suurenmoisen työn Ossi Lapiston ja Erkki Koskelinin johdolla onnistuneen Toveri-tapaamisen järjestämiseksi. Siitä heille suuri ja kunnioitettava kiitos!

 

Kuvissa mm Jouko Skinnari, Leppäkosken puhallinorkesteri, Hämeenlinnan WT:n pj Ossi Lepistön tervehdys, WT:n kirjoituskilpailujen palkintojen jako sekä voittajat 1. palkinto Markku Varnila (vas) ja 2. palkinto Edvin Brandt (oik), Hämeenlinnan  kaupungin tervehdys valtuuston pj Iisakki Kiemunki , Lahden työväen mieskuoro, Hämeenlinnan EKL:n kuoro "Elsat ja Eemelit", juhlapuhe Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen, "Sattumasoittajat" Hämeenlinnasta, kisälliryhmä "Kamut" Janakkalasta, toveri-illan juontaja Timo Roos