Kotisivukoulutus 24.09.2018

Kerhojen kotisivujen päivittäjät koolla Helsingissä

 

Wanhojen toverien kerhojen kotisivujen päivittäjille tarkoitettu vuosittainen koulutuspäivä pidettiin maanantaina 24.9. Helsingissä TSL-Helsingin koulutustiloissa. Tilaisuuteen osallistui täysi joukko aktiiveja eri puolilta Suomea. Kurssilla käsiteltiin kotisivujen ylläpitoon liittyvien tietojen lisäksi sosiaalisen median palvelujen käyttämistä järjestötoiminnassa.

Viestinnän ja median muutoksesta alusti tilaisuudessa Jan Furstenborg. Hän totesi, että mediailmasto on syvällisesti muuttunut. Meidän sosialidemokraattien on aktiivisesti lähdettävä mukaan ja käytettävä näitä SOMEksi kutsuttuja välineitä tehokkaasti hyväksemme. Yhtä vähän kuin kansallisia symbolejamme tulee meidän antaa ääriliikkeiden tai poliittisen oikeiston ottaa yksinoikeuden käyttää Facebookia, Twitteriä ja muita sosiaalisen ja viihteellisen median välineitä omiin tarkoitusperiinsä. Furstenborgin alustus herätti innostuneen keskustelun, jossa nousi esiin ajatuksia myös kerhojen mahdollisuuksista käyttää viestinnässään some-palveluja.

Kerhojen kotisivujen määrä kasvaa

Wanhojen toverien kerhoista jo yli kaksikymmentä on perustanut ja ylläpitää omaa kerhosivuaan Wanhojen toverien sivustolla. Kerhojen sivuihin voi käydä tutustumassa osoitteessa https://www.wanhattoverit.fi/kerhot/   

Wanhojen tovereiden sivuilla voi myös seurata viikottaisia kolumneja.   

Wanhat toverit ovat myös Facebookissa ja Twitterissä.

Ohjelma

Koulutuspäivän ohjelma alkoi klo 10.00 ja päättyi klo 15.30.

Ohjelmaa oli suunniteltu siten, että perusasioiden tiiviin kertaamisen lisäksi käsiteltiin kuvien käsittelyä ja käyttöä sivuilla mutta myös sosiaalisen median käyttömahdollisuuksia wanhojen toverien kerhojen toiminnassa esim. tiedottaminen facebookissa, WhatsApp-ryhmän perustaminen ja toiminta jne.

Kurssin vetäjät
Jan Furstenborg