SWT:n johtokunta tammikuu 2020

Kuvassa vasemmalla SWT:n johtokunnan varapuheenjohtajat Pekka Myllyniemi ja Ulla Nordman,
ministeri Sirpa Paatero ja puheenjohtaja Kari Salmi

Ministeri Sirpa Paatero vieraili Suomen Wanhojen toverien johtokunnan kokouksessa 

 

Suomen Wanhojen toverien johtokunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen tammikuun lopulla. Vierailijaksi kokoukseen oli kutsuttu kuntaministeri Sirpa Paatero.  Puheenvuorossaan hän käsitteli kuntien tilannetta ja kuntatalouden tilaa.

Paatero kertoi, että hallitus on satsaamassa 1,1 mrd. euroa kuntatalouteen. Ne menevät suurelta osin Sipilän hallituksen leikkausten korjaamiseen ja uutta rahaa kunnille tulee vain noin 300 milj.  Käynnissä olevat uudistukset ja rakenteelliset muutokset kasvattavat tulevina vuosina paineita kuntatalouteen ja kuntarakenteeseen. Ministeri kertoi, että hallituksessa valmistellaan kuntien tilannekuvaa ja haetaan vertailutietoa myös naapurimaiden kuntauudistuksista. Alustuksen jälkeen johtokunta kävi vilkkaan keskustelun ja ministerille välitettiin monia asioita harkittavaksi.

SWT:n vuosikokous huhtikuussa Helsingissä
 

Johtokunta käsitteli kokouksessaan Suomen Wanhojen toverien vuosikokoukseen liittyviä asioita. Vuosikokous pidetään 24.4.2020 alkaen klo 11.00 Helsingissä Paasitornin Juho Rissanen salissa. Kutsut jäsenille ja kerhoille lähetetään helmikuussa. Osallistumisilmoitukset sekä kokouksen käsiteltäväksi tarkoitetut esitykset tulee lähettää asiamiehelle maaliskuun loppuun mennessä.