Wanhat Toverit-lehti 2019

Wanhat Toverit -lehti 2019

 

Wanhat Toverit 2019 -lehti on painettu ja lehdet ovat lähteneet jakeluun jäsenkerhoille. Ne jakavat lehden jäsenilleen kuukausitapaamisissaan ja muissa tapahtumissa.

Vuoden 2019 lehdessä on kaksi teemaa; Wanhojen Toverien retkeily- ja kulttuuripäivät 23.-24. elokuuta Jyväskylässä sekä kevään vaalit. Lehdestä löytyvät retkeily- ja kulttuuripäivien ohjelmat ja aikataulut sekä ohjeet ilmoittautumisista ja majoitusvarauksista.

Jyväskylässä pohditaan ensin perjantaina seminaarissa demokratian tulevaisuutta Euroopassa. Aiheesta alustavat Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen ja Oxfordin yliopiston politiikantutkimuksen laitoksen väitöskirjatutkija Ilona Lahdelma. Seminaarin jälkeen kokoonnutaan Toveri-illanviettoon. Lauantain ohjelmassa on tutustumista Jyväskylään.

Lehden toinen teema pureutuu kevään vaaleihin. Suomen Wanhojen Toverien puheenjohtaja Kari Salmi pohtii kirjoituksessaan, miten nuoret saataisiin äänestämään niin eduskunta- kuin EU-vaaleissakin?

Puoluesihteeri Antton Rönnholm puolestaan kannustaa Wanhoja Tovereita mukaan aktiiviseen vaalityöhön. Mutta, mikä onkaan puoluesihteerin oma vaalilupaus?

Vaaleihin liittyy myös keskiaukeaman juttu Soppaa ja Sosialidemokratiaa. Siinä Senioriosaajat muistelevat sattumuksia ja tapahtumia soppatykkikierroksilta eri vaaleista. Miten Antti-pasta paloi kiinni soppatykkiin tai kuinka tykki irtosi vetokoukusta, kun kepu lainasi soppatykkiä.

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ennakoi Luottamuspääoma kasvaa korkoa -kolumnissaan dramaattisia EU-vaaleja toukokuussa.  

Lehti on pdf-muodossa alla olevassa linkissä josta sen voi lukea.

PDF-tiedostoWT-lehti 2019 netti.pdf (2.3 MB)
WT-lehti 2019