Kerhokokoukset 2017

 

Savonlinnan Wanhat Toverit viettivät vuoden 2017 viimeisen kerhokokouksen ravintola Pietari Kylliäisessä pikkujoulun merkeissä.

Ohjelmassa oli joululauluja, visailua, Ullan joulutarina, seurustelua ja tietysti hyvää jouluruokaa.

 

 

 

 

 

*

 

 

 

Lokakuussa 30. päivänä puheenjohtaja Arvi kertoi "Wanhoilta Tovereilta" saapuneesta tiedotteesta. Tampereen retkeily-ja kulttuuripäivillä oli mukana ollut n.250 osanottajaa. Espoossa on 16.3.2018 Wanhojen Tovereiden kokous js vuoden 2019 retkeily- ja kulttuuripäivät pidetään 23-24. 8. Jyväskylässä.

Seuraavaa kerhokokousta vietetään ravintola Pietari Kylliäisessä pikkujoulun merkeissä.

Lopuksi lokakuun kerhokokousta jatkettiin Ari Saarelaisen lupaamalla Suomi100-tietokilpailulla.

Kilpailun kusymykset käsittelivät mm. kansalaissodan tapahtumia, suomalaista lainsäädäntöä, urheilua, kulttuuria, Savonlinnan alueen ja SDP:n historiaa, jne...

Kiitokset Arille hauskasta ja mielenkiintoisesta visailusta.

 

 

*

 

 

 

25.9 aloitettiin loppuvuoden kerhokokoukset muistelemalla Tampereen matka.

 

Matkalaiset olivat näkemäänsä ja kokemaansa tyytyväisiä. Järjestelyt pelasivat, alustukset olivat mielenkiintoisia sekä ajatuksia nostattavia, oli paljon näkemista ja kokemista. Vanhoja tuttuja tavattiin ja uusia nähtiin.

Lokakuun kerhotilaisuuteen mm. Saarelaisen Ari on luvannut pitää meille tietokilpailun. Seuraavana onkin jo pikkujoulut.

 

 

*

 

 

 

Toukokuun kokouksessa muisteltiin edesmennyttä presidenttiä Mauno Koivistoa.

 

Emäntä huolehtii kerhossa kahvituksesta. Kiitos Ritva.

 

Leskisen Antin mieleen on jäänyt mm. seuraavaa:

"Olin puolueneuvoston jäsen, kun Koivisto nimettiin SDP:n presidetti ehdokkaaksi. Manu oli silloin pääministeri ja hän mainitsi Väyrysestä " kun pitää hoitaa isänmaan asioita, niin ei aina tiedä mitä Paavo venkoilee".

Toinen muistiini on jäänyt Mikkelissä Koiviston koulussa ollut vaalitilaisuus. Oli kova pakkanen ja koulu oli tupaten täynnä kuulijoita. Tunnelma oli mahtava ja Koivisto sai suosionosoitukset jollaista harvoin kokee.

Kolmas muisto: Olin kaupunginhallituksen jäsenenä kun Kovisto oli Oopperassa vieraana. Kuninkaansalissa oli oopperan väliajalla tarjoilu, jolloin häntä tervehdittiin oikein käsipäivää. Turvamiehet kiersivät linnan ja tarkastivat, ettei uhkia ollut havaittavissa. Pyysin turvamiehiä nauttimaan tarjoilusta, mutta he kieltäytyivät.

Minulle jäi Koivistosta erittäin myönteinen kuva ja luottamusta herättävä olemus.

Saku Korhonen kertoi olleensa Koiviston kanssa samassa sotaporukassa.

Että tällaisia muistoja".

 

*

 

 

 

Huhtikuun kerhokokouksessa 24.4.2017 käsiteltiin oli mm. kesän matkaa Tampereelle sekä vapun viettoon liittyviä asioita. Arvi kertoi Tampereen ja Markku vappujuhlan järjestelyistä. Juhlat Savonlinnan torilla alkaa musiikilla klo12.30 ja tilaisuuden avaa SAK:n Savonlinnan Seudun paikallisjärjestöstä Lauri Tiainen. Juhlapuhujina ovat PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sekä kansanedustaja Suna Kymäläinen. Musiikista vastaa Ihmeneloset.

 

*

 

Maaliskuun kerhokokous pidettiin 27.3.2017.

 

Tilaisuuteen oli kutsuttu kaikki SDP:n savonlinnalaiset kuntavaaliehdokkaat tuomaan kokousväelle tiedoksi ajatuksiaan ja tavotteitaan. Ehdokkaiden esittelyn ja puheenvuorojen jälkeen käytiin vilkas ja mielenkiintoinen keskustelu kunnallivaalitilanteesta. Esille nousivat mm. seuraavat asiat:

- maakuntauudistuksen vaikutukset kunnan toimintaan

- valtiovallan lupaamat kompensaatiot Savonlinnan kaupungille

- kaupungin uimahallin ja vuokra-asuntojen ongelmat

- Savonlinnan verotustilanne

- taidelukion tulevaisuus

- vanhusten hoito mm. kotihoito-ongelmat

- savonlinnalaisten lasten ja nuorten hyvinvointi

- eläkeläisköyhyys

- Kelan toiminta

- paikkakunnan työllisyystilanne

- kunnallisten palvelujen riittävyys

- jne...

 

Kuntavaaliehdokkaita kerhokokouksessa

 

 

*

 

 

 

Ritva Suomalainen

 

 

 

 

Helmikuun kokouksessa 27.2.2017 vieraili Savonlinnan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Ritva Suomalainen.

 

Hän toi terveiset SDP:n 45. puoluekokouksesta Lahdesta.

Kokouksessa oli linjattu sosialidemokraateille tärkeitä tavotteita mm. sosialiturvan uudistamisesta, pientuloisten eläkeläisten aseman parantamisesta, päivähoito-oikeuden kuulumista kaikille sekä kestävän kehityksen teemoista.

Antti Rinne jatkaa odotetusti puheenjohtajana ja pitkäaikaisen poliittisen kokemuksen omaava Anton Rönnholm valittiin puoluesihteeriksi.

Teemu Hirvonen Savonlinnasta valittiin puoluehallituksen jäseneksi.

Ritva kertoi myös Savonlinnan kunnnallisvaalitilanteesta, ehdokasasettelusta sekä tulevista vaalitilaisuuksista. Ehdokaat ovat esillä mm. 22-23.3 Savonlinnan kevätmarkkinoilla, jossa puolueella on oma vaaliteltta. Teltalle saadaan todennäköisesti vieraaksi kansanedustaja Timo Harakka. Myös perinteiset grillit markettien piholla tullaan näkemään. Radiomainontaa sekä erilaisia netin vaalikoneita käytetään ehdokkaiden esiin tuomiseksi.

 

 

*

 

 

VUOSIKOKOUS 2017


 Kerhon vuosikokous pidettiin tammikuun 30 pv:nä, Kisalinnassa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Arvi Parviainen ja sihteerinä Ulla Kurki-Norenna.

 

Kokous hyväksyi sihteerin laatiman toimintakertomuksen, kerhon talouden selvityksen sekä toimintasuunnitelman vuodelle 2017.

Kerhon jäsenmaksu säilyi ennallaan 10 €:na.

Puheenjohtajaksi valittiin Arvi Parviainen, varapuheenjohtajaksi Taavi Puranen ja sihteeriksi Ulla Kurki-Norenna.

Vuoden 2017 Wanhojen Toverien Retkeily- ja Kulttuuripäivät ovat 25.-26.8.2017 Tampereella. Luvassa on mielenkiintoista ohjelmaa. Asiaan palataan.

Seuraava kerhokokous on 27.2.2017.

 

 

 

Vuosikokouksen osanottajia

 

 

 

 

 

Kokouksessa oli mukana STY:n toiminnanjohtaja, Savonlinnan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja SDP:n Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja Teemu Hirvonen.

Hän käsitteli puheenvuorossaan mm. tulevaa SDP:n puoluekokousta, kuntavaaliasetelmia sekä STY:n tilannetta.