Vuosi 2014

Hyvä Toveri

Haasteiden vuosi 2014

Alkanut vuosi on, tärkeiden europarlamentin vaalien lisäksi, monien suurten ratkaisujen ja tapahtumien aikaa. Talouden tasapainottaminen pysyy kehyspäätöksen keskiössä, julkisen talouden tila jatkuu kireänä, paine varsinkin nuorisotyöttömyydessä on suuri ja rakenneratkaisut takkuilevat. Hyvinvointipalvelut ovat tulilinjalla. Nousun merkit ovat horisontissa. EU-vaalit ja puoluekokous toukokuussa sekä Kataisen hallituksen tärkeät linjaukset syksyllä ovat pitkospuina eduskuntavaaleihin vuoden päästä. Hengähdystaukoa ei tule ja horjumiseen ei ole varaa. Puolue tarvitsee uskottavuutta ja selkeyttä sekä toimenpiteiden realistisuutta. Nuoria vetävät mukaan asioiden konkreettinen tekeminen ja onnistumisen ilo. Vain näkyvät tulokset ja kokonaiskuvan hallinta pitävät heidät mukana. Demokratia vaatii myös johtamista. Puolueen neljän puheenjohtajan vastuuta pitäisi voida tasata niin, ettei taakka muodostu kenenkään osalta kohtuuttomaksi. Muutos ilman tahtotilaa ja tavoitetta ei johda mihinkään.

Vanhojen Toverien toiminta perustuu luottamukseen ja avoimuuteen. Tätä on syytä jatkaa. Tietoverkoston uusiutuminen puoltaa vanhojen toverien entistä vilkkaampaa osallistumista poliittiseen keskusteluun oman verkoston kautta ja sen sisällä. Tämä kokoustiedote toimitetaan nyt ensimmäisen kerran sähköisenä niille, jotka ovat antaneet osoitteensa. Kaikissa kevään kokouksissa otetaan lisää osoitteita.

Eläkeikäiset ovat selkeästi sdp:n suurin ryhmä. Teitä tarvitaan sanan saattajina eurovaaleissa ja mentoreina arjen tapahtumissa. Kokemuksella on kysyntää!

Toverillisesti Jussi-Pekka Alanen

Joulukuun kokouksessa oli Helsingin Sanomien vastaavaa päätoimittajaa Kaius Niemeä kuuntelemassa 66 jäsentä.
Marraskuun tapamisessa Kuntaliiton varatoimistusjohtajaa Tuula Haataista oli kuuntelemassa 66 vanhaa toveria
Lokakuun 13. ulkoministeri Erkki Tuomiojaa oli kuuntelemassa 93 toveria
SDP:n puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Antti Rinne pitämässä poliittista tilannekatsausta jäsentilaisuudessa 8.9.2014. Vilkasta keskustelua käytiin niin valtion budjetista kuin seuraavista eduskuntavaaleista. Läsnä oli 74 toveria.
Jacop Söderman alusti jäsentilaisuudessa 12.5 ajankohtaisesta aiheesta - Minne matkalla SDP. Aktiivisia keskustelijoita oli paikalla 70.
Maaliskuun jäsentilaisuudessa puhui Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Aktiivisia kuulijoita oli paikalla ennätysmäärä 121.
Presidentti Niinistö ja puheenjohtaja Alanen saapuvat hyväntuulisina lounastilaisuuteen.
Presidentti Niinistö ja varapuheenjohtaja Syrjänen
Helmikuun 2014 jäsentilaisuuden alustaja ja EU-vaaliehdokas Miapetra Kumpula-Natri.
Tilaisuuden toisena alustajana esiintyi niin ikään EU-vaaliehdokas Timo Harakka. Keskustelevia tovereita oli paikalla 84
Vuoden 2014 ensimmäisessä jäsentilaisuudessa Raimo Kantola piti laajan alustuksen kolmen vuosikymmenen Ay-toiminnasta muistelmakirjansa (TULOKAHINOIDEN KAPROKKIMIES) pohjalta.
Tovereita oli läsnä 81