Vuosi 2015

Hannu Penttilä

Tammikuun kokouksessa alusti Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä. Häntä oli kuulemassa 63 toveria.

Eero Heinäluoma

Helmikuun kokouksessa alustajaksi saapui Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma. Hän käsitteli sekä sisäpolitiikaa että ulkopolitiikkaa. Kokoukseen osallistui 81 toveria.

Pilvi Torsti

Maaliskuun kokouksessa vieraana oli SDP:n Helsingin piirin uusi puheenjohtaja ja Helsingin kaupungin hallituksen jäsen tohtori Pilvi Torsti. Hän kertoi mm Helsingin kaupungin valtuuston päätöksistä, demaripiirin uudistuksista ja tulevista eduskuntavaaleista joissa hän itsekin on ehdokkana. Alustuksen jälkeen käytiin vilkasta keskustelua. Paikalla oli 59 toveria.

Lauri Lyly

Huhtikuun kokouksessa vieranamme oli SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly. Hän alusti ajankohtaisesta työmarkkinatilanteesta.  Kokoukseen osallistui 64 toveria.

Lauri Ihalainen ja HTV:n puheenjohtajat

Toukokuun kokouksen vieraana oli työministeri Lauri Ihalainen. Hän käsitteli puheessaan mennyttä vaalikautta ja hallituksen saavutuksia ja vaikeuksia. Vaalitulosta arvioitiin keskustelussa laajalti. Paikalla oli 74 toveria.

Syksyn ensimmäisessä kokouksessa vierana oli kulttuuripersoona, kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme. Häntä oli kuuntelemassa 39 toveria.

Sanna Marin puheenjohtajien keskellä

Lokakuun kokousessa oli vieraanamme SDP:n varapuheenjohtaja, Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Sanna Marin. Häntä tuli kuuntelemaan 77 toveria.

arkkipiispa Kari Mäkinen

Marraskuun kokoukseessa oli vieraana arkkipiispa Kari Mäkinen. Paikalla oli 80 toveria. Alustuksen jälkeen käytiin vilkas keskustelu.

Helsingin Vanhojen Tovereiden joululounaalle saapui vieraaksi Sdp:n Demokraatti-lehden uusi päätoimittaja Mikko Salmi. Hän on ollut viestintäalan yrittäjä, teologian maisteri ja aiemmin Salmi on toiminut pappina, muusikkona ja poliitikkona. Hän on myös juontanut Toivon päivä -ohjelmaa Radio Deissä ja kirjoittanut kolumneja muun muassa Sana-lehteen.

Salmi toimii Oulun kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa ja on lisäksi Sdp:n puoluevaltuuston ja periaateohjelmatyöryhmän jäsen.

Häntä oli saapunut kuuntelemaan ja tietysti nauttimaan maukkaaasta joululounaasta reilusti yli 100 toveria. Alustuksen jälkeen virisi vilkas keskustelu.

Uusia Paasitornin (HTY) lounas- ja kokoustiloja kiiteltiin ja toivottiin että siellä voitaisiin kokoontua tästä lähtien.