Vuosi 2016

Toimitusjohtaja Perttu Puro

Tammikuu


Vuoden 2016 ensimmäinen kokous pidettiin maanantaina 11. tammikuuta Paaasiravintolassa. Kokouksessa vieraspuhujana oli Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro. Alustuksessaan hän käsitteli Tradeka-konsernin kehitysvaiheita, nykyistä asemaa markkinoilla ja  tulevaisuuden näkymiä. Tradekan vaaleista 2016 oli myös puhetta. Paikalle oli saapunut 92 toveria. Tavan mukan käytiin vilkas keskustelu.

Kokous oli tällä haavaa vimeinen Paasiravintolan tiloissa sillä helmikuusta lähtien on tarkoitus kokoontua Paasitornin alakerrassa klo 13:00 lounaan ja klo 14:00 alustuksen merkeissä.

Hannu Juusola

Helmikuu


Helmikuun kokouksen alustajaksi 8.2.2016 saapui Helsingin yliopiston Lähi-Idän tutkimuksen professori Hannu Juusola. Hän alusti niin kovin ajankohtisesta Lähi-Idän poliittisesta ja humanitäärisestä tilanteesta. Asiasta virisi hyvin vilkas keskustelu.

Tällä kertaa kokoonnuttiin uudessa tilassa Paasin Kellarissa. Paikalla oli 73 toveria.

Antti Palola

Maaliskuu


Maaliskuun 14. päivän kokouksen vieraana oli keskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola. Alustuksessaan hän käsitteli ajankohtaista yhteiskuntasopimuksen tilaa sekä kertoi uuden ammatillisen keskusjärjestön syntyvaiheista.

Kommenttipuheenvuoron käytti toimikunnan jäsen Raimo Rannisto.

Paikalla oli 86 toveria. Aiheista käytiin vilkas keskustelu.

Paavo Lipponen

Huhtikuu


Huhtikuun 11. päivänä Helsingin Vanhojen Tovereiden vieraspuhujaksi saatiin SDP:n entinen puheenjohtaja ja kaksinkertainen pääministeri Paavo Lipponen. Ajankohtaisten asioiden lisäksi hän käsitteli varsin syvällisesti EU:n pohjoista ulottuvuutta ja artisen alueen taloudellisen yhteistyön näkymiä. Samana päivänä hän oli kirjoittanut aiheesta pääministeri Sipilälle avoimen kirjeen ja Lipponen oli jättänyt artisen alueen yhteistyönäkymistä raportin.

Odotetusti Paavo Lipponen oli suosittu vieras. Häntä oli saapunut kuuntelemaan noin 100 toveria.

 

Sirpa Kähkönen

Toukokuu


Toukokuun 9. päivän kokouksen vieraana oli kirjailija, kääntäjä ja Suomen PENin puheenjohtaja Sirpä Kähkönen. Hän kertoi taustoja viimeaikaisista kirjoistaa mm Kuopio-sarjasta ja tietokirjastaan "Vihan ja rakkauden liekit".

Hän on ollut sekä Finlandia-ehdokkaana että Tieto-Finlandia ehdokkaana. Hän puhui myös Suomen PENin työstä. Keväinen, lähes kesäinen sää oli tuonut paikalle 38 toveria.

Alustusta kommentoi Aarne Laurila ja hänen jälkeen käytiin vielä vilkas keskustelu

kenraali Jarmo Lindberg

Syyskuu


Syyskauden avaukseen saapui puolustusvoimien uusi komentaja kenraali Jarmo Lindberg. Alustuksessaan hän käsitteli mm Suomen tilaa Itämeren alueella ja puolustusvoimien laajaa yhteistyötä sekä tulevia kalustohankintoja. HVT:n kommenttipuheenvuoron käytti ex-suurlähettiläs Jaakko Blomberg. Alustuksesta virisi vilkas keskustelu. Paikalla oli 74 toveria.

Anne-Maria Isola

Lokakuu


Lokakuun 12. päivän kerhokokouksen aiheena oli "Köyhyys Suomessa". Aiheesta ovat kirjoittaneet kirjan Esa Suominen ja Anne-Maria Isola. Esan piti tulla aiheesta esitelmöimään mutta hän oli sairastunut edellisenä yönä. Onneksi Anne-Maria pääsi niin lyhyellä varoitusajalla tilalle. Anne-Maria Ilolan alustusta kommentoi HVT:n puolelsta Kari Kinnunen. Teemasta virisi vilkas keskutelu. Paikalla oli 53 toveria.

Kristiina Helenius

Marraskuu 


Marraskuun kokouksessa 14.11. vieraana oli toimitusjohtaja Kristiina Helenius joka on myös asunut USAssa. Hän alusti juuri päättyneistä USAn presidentinvaaleista. Häntä HVTn puolesta kommentoi puheejohtaja Raimo Väyrynen. Aiheesta syntyi hyvin vilkas keskustelu. Paikalle oli saapunut 72 toveria.

Puheenjohtaja Antti Rinne

Joulukuu


Joulukuun lounaalla vieraana oli SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Hän käsitteli alustuksessaan uuta puoluekokoukselle menevää periaateohjelman luonnosta, jonka puoluehallitus oli juuri hyväksynyt. Hän puhui hiukan muistakin puoluekokoukseen liittyvistä asioita. HVT:n puolesta häntä kommentoi Folke Sundman. Alustus nosti hyvin vilkkaan keskustelun, jossa periaateohjelman lisäksi käsiteltiin muitakin puolueasioita laajasti. Paikalle oli saapunut n 90 toveria.