Vuosi 2017

René Nyberg

Tammikuu


Tammikuun kokoukseen 9.1. saapui vieraaksemme entinen Moskovan suurlähettiläs René Nyberg. Häntä oli saapunut kuuntelemaan täysi tupa eli n 100 toveria. HVT:n puolesta hänen alustustaan kommentoi myös entinen Moskovan suurlähettiläs Markus Lyyra. Teemana oli Venäjä ja asiasta virisi hyvin laaja keskustelu.

Ritva Viljanen

Helmikuu


Maanantaina helmikuun 13. päivänä kokouksen aiheena oli kunnallisvaalit ja Helsingin kaupungin kehitys. Vierailevana alustajana oli apuaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Paikalla oli taas hyvin runsas toverijoukko ja keskustelu vilkasta.

Mikkel Näkkäläjärvi

Maaliskuu


Maanantaina maaliskuun 13. päivän kokoukseen saapui vierailevaksi alustajaksi Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi. Häntä kuunneltiin keskittyneesti ja kommentoitiin runsaasti. Paikalle oli tullut reilut 60 toveria.

Huhtikuu


HVT:n vierailevana asiantuntijana oli valtiotieteen tohtori, professori Sixten Korkman joka alusti Suomen talouden tilasta ja poliittisesta keskustelusta. Tavan mukaan paikalle saapunut lukuisa toverijoukko osallistui aktiivisesti keskusteluun

Asko Sarkola

Toukokuu


Toukokuun vieraana oli Helsingin kaupunginteatterin entinen johtaja Asko Sarkola. Häntä saapui kuulemaan 52 toveria

Yrsa Stenius

Syyskuu


Ruotsissa pitkään asunut kirjailija, päätoimittaja, kolumnisti ja keskustelija Yrsa Stenius on tutkinut myös Ruotsin ja Suomen mediamaailmaa. Vieramme puhui juuri tästä aiheesta ja sai aikaan runsaan keskustelun. HVT:n puolesta häntä kommentoi Ulf Sundqvist. Kokoukseen osallistui 62 toveria.

Lokakuu


Kokouksemme 9.10. vieraaksi saimme SDP:n presidentiehdokkaan Tuula Haataisen. Häntä oli saapunut kuulemaan 72 toveria

Aki Lindén

Marraskuu


Kokoukseemme 13.11. vieraaksi saimme HUS:n toimitusjohtajan Aki Lindénin. HVT:n puolesta komnettipuhenvuoron käytti Heikki Koski. Paikalle tuli 84 toveria

Joulukuu


Joululounaallemme 11.12. saimme vieraaksi sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin. Hänen alustusta HVT:n puolesta kommentoi Matti Louekoski. Kokoukseen osallistui 65 toveria.