Vuosi 2018

Tammikuu


Vuoden ensimmäiseen kokokseen 8.1. saapui SDP:n puoluesihteeri Anton Rönnholm. HVT:n puolesta hänen alustusta kommentoi Marjatta Vehkaohja. Paikalla oli 78 toveria.

Jarkko Eloranta

Helmikuu


Kokoukseemme 12.2. saapui vieraaksi SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. HVT:n puolesta häntä kommentoi Heikki Kehälinna. Kokousosallistujia olo 63 toveria.

Anita Lehikoinen

Maaliskuu


Kokoukseemme 12.3. vieraaksi saapui opetusministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen. HVT:n puolesta häntä kommentoi Ulf Sundqvist. Paikalla oli 57 toveria.

Heikki Rauasmaa

Huhtikuu


Huhtikuun kokouksessa 9.4. saimme vieraaksi tohtori Heikki Rausmaan joka alusti Suomen ja Viron yhteistyöstä Viron uuden itsenäisyyden aattona ja sen alussa. Suomen Tallinnan entinen suurlähettiläs Jaakko Kalela esitti kommenttipuheenvuoron. Syntyi vilkas kesustelu. Paikalla oli 66 toveria.

Seppo Hentilä

Toukokuu


Kevään viimeisessä kokouksessa 14.5. vieraana oli Helsingin yliopiston poliittisen historian professori emeritus Seppo Hentilä. Hän puhui vuoden 1918 tapahtumista. Seppo Hentilä on laajasti tutustunut vuoden 1918 tapahtumiin. Hän on kirjoittunut teoksen Vuoden 1918 pitkät varjot. Teos on ilmestynyt vuonna 1918. Hän on myös kirjoittanut Marjaliisa Hentilän kanssa teoksen Saksalainen Suomi 1918. Kokoukseen osallistui 56 toveria.

Syyskuu


Syyskuun kokouksen vieraana oli lahtelainen SDP:n kansanedustaja Mika Kari. Kokoukseen 11.9. osallistui 71 toveria.

Heikki Talvitie

Lokakuu


Lokakuun kokouksen 8.10. vieraana oli erikoislähettiläs Heikki Talvitie joka alusti kansainvälisistä asioista, erityisesti Saksan, USA:n, EU:n ja Venäjän välisistä suhteista ja Suomen asemasta tässä kuviossa. Markus Lyra kommenti HTY:n puolesta. Kokoukseen osallistui 69 toveria.

Lasse Laatunen

Marraskuu


Kokoukseemme 12.11. saimme vieraaksi työantajien EK:n ex-työmarkkinajohtajan Lasse Laatusen joka keskityi arvioimaan ajankohtaista työmarkkinatilannetta ja kolmikannan tilaa. Häntä HVT:n puolesta kommentoi SAK:n entinen pääekonomisti Pertti Parmanne. Kokouksen saapui 85 toveria.

Jukka Kekkonen

Joulukuu


Maanantaina 10.12. oli vieraanamme professori Jukka Kekkonen. Hänen puheensa aiheena oli oikeusvaltio ennen ja nyt. Häntä kommentoi HVT:n puolesta Jacob Söderman. Keskustelu oli perinteisen vilkasta. Joululounaalle oli kokoontunut 86 toveria.