Vuosi 2019

Jutta Urpilainen

Tammikuu


Vuoden ensimmäiseen kokoukseen 14.1. saimme vieraaksi kansanedustaja Jutta Urpilaisen, joka puhui Euroopan tulevaisuudesta ja myös kevään EU-vaaleista. Alustuksen jälkeen syntyi hyvin vilkas keskustelu koska paikalla oli 91 toveria

Helmikuu


Helmikuun kokouksen 11.2. vieraana oli entinen Suomen EU-suurlähettiläs ja EU:n Helsingin edustuston päällikkö Eikka Kosonen. Helsingin Vanhojen Tovereiden puolesta häntä kommentoi Eila Nevalainen. Paikalla oli 64 jäsentä.

 

Elina Pylkkänen

Maaliskuu


Maaliskuun kokouksen vierailijaksi 11.3.  tuli palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja, FT Elina Pylkkänen. SWT:n puolesta kommettipuheenvuoron piti Matti Tukiainen. Kokouksessa oli paikalla 77 toveria.

Huhtikuu


Huhtikuun kokoukseen 8.4.2019 saapui vierailijaksi kansanedustaja Timo Harakka. Aiheena oli ajankohtaiset eduskuntavaalit.  Paikalle oli saapunut kuuntelemaan vaaliasiaa 70 toveria.

Toukokuu


Kevään viimeisessä kokouksessa 13.5. alustajana oli ministeri Matti Ahde. Hän puhui 100- vuotiaasta TUL:sta ja sosiademokratian tulevaisuudesta.  Paikalla oli 61 jäsentä.

Ilkka Salmi

Syyskuu


Syksyn ensimmäisessä kokouksessa 9.9. vieraana oli sisäministeriön kansliapäällikkö Ilkka Salmi, joka kertoi ajankohtaisista ja erityisesti turvallisuuteen liittyvistä asioista sekä Suomen EU-puheenjohtajuuteen liittyvistä tehtävistä. HVT:n puolesta kommentoi Raimo Väyrynen. Teemoista syntyi hyvin vilkas keskustelu. Paikalla oli 60 jäsentä.

Eveliina Heinäluoma

Lokakuu


Lokakuun kokoukseen 14.10. saapui vieraaksi kansanedustaja ja SDP:n Helsingin kaupunginvaltuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma. Hän käsitteli ajankohtaista budjettikeskustelua Eduskunnassa sekä Helsingin kaupunginvaltuustoa jakanutta ns. keskustatunneliehdotusta. Paikalla oli 65 toveria ja keskustelu oli vilkasta

Tarja Halonen

Marraskuu


Presidentti Tarja Halonen puhui aiheesta ”Kestävä kehitys muuttavassa maailmassa” Helsingin Vanhojen Toverien marraskuun kokoontumisessa 11.11.2019. Kestävä kehitys ei ole projekti. Se on elämäntapa, korosti presidentti Tarja Halonen. Paikalla oli täysi tupa eli 86 toveria. HVT sivuilla on oma osio jossa on tarkempi kuvaus presidentin vierailusta.

 

Erkki Liikanen

Joulukuu


Joulukuun kokouksen 9.12.2017 vieraana oli Erkki Liikanen. Hänen alustuksensa käsitteli Suomea, eurooppalaisuutta ja hyvinvointivaltiota. Alustuksen jälkeen käytiin vilkasta keskustelua. Paikalla joululounaalla oli 84 toveria.