Vuosi 2020

Antti Rinne

Tammikuu


Vuoden ensimmäiseen kokoukseen 13.1. saimme vieraaksi puolueen puheenjohtajan ja Eduskunnan varapuhemiehen Antti Rinteen. Hän alusti viime vuoden vaalivoitosta ja SDP:n noususta pääministeripuolueeksi, hallituksen muodostamisesta ja joulun alla olleesta hallituskriisistä. Hän myös loi katsauksen ajankohtaisiin poliittisiin kysymyksiin ja SDP:n haasteisiin. Asiasta virisi hyvin vilkas keskustelu. Paikalla oli 84 toveria.

Jussi Nuorteva

Helmikuu


Maanantaina 10.2. vieraamme oli Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuorteva. Mielenkiintoisessa alustuksessaan hän kertoi laitoksensa siirtymisestä viime vuosina digitaaliseen aikaan ja tekniikkaan. Ajankohtaisista asioista hän kertoi paljon keskustelua synnyttäneistä tutkimuksista a) Suomen SS-pataljoonan vaiheista sekä b) NL:ssa Stalinin vainon suomalaisista uhreista 30-40-luvuilla. Alustus herätti vilkkaan keskustelun. Paikalla oli 65 toveria huolimatta myrskyisestä säästä.

Kenraali Timo Kivinen

Maaliskuu


Maanantaina 9.3. vieraaksi saapui perinteen mukaan uusi puolustusvoimien komentaja, kenraali Timo Kivinen. Häntä oli saapunut kuulemaan n 70 toveria. Komentajan alustuksen jälkeen virisi hyvin vilkas keskustelu.

Huhtikuu ja Toukokuu


Keväällä 2020 Suomessa oli koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia julistettu poikkeustila, jonka takia Helsingin Vanhojen Tovereiden toiminta jäädytettiin ja kevään kokoukset peruttiin.

Allan Rosas

Syyskuu


Maanantaina 14.9. Helsingin Vanhat Toverit kokoontuivat ensimmäisen kerran koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Vieraaksi saapui Euroopan Unionin Tuomioistuimen pitkäaikainen tuomari Allan Rosas. Aihe oli mitä ajankohtaisin mm. syksyllä eduskuntaan tulleen EU:n elpymisrahaston käsittelyn vuoksi. Vaikka syyskuussa oli merkkejä koronaviruksen toisesta aallosta oli kokoukseen kuitenkin uskaltautunut n 30 toveria kuuntelemaan todella mielenkiintoista alustusta, josta virisi vilkas keskustelu

Eino Grön

Lokakuu


Maanantaina 12.10. oli kerhomme vieraanamme kaikkien hyvin tuntema taiteilija Eino Grön. Hän kertoi omasta sekä urheilijan että laulajan urastaan ja hetkistään elämänsä taipaleella. Keskustelun päätteeksi Eino Grön lauloi peräti kymmenkunta laulua. Kiristyneen koronatilanteen takia paikalle oli tullut noin 40 toveria jotka olivat todella tyytyväisiä sekä näkemäänsä että kuulemaansa.

Marraskuu ja Joulukuu


Syksyn 2020 aikana koronatilanne pahentui niin pahaksi, että loppuvuoden kokoukset jouduttiin peruuttamaan.