Vuosi 2020

Antti Rinne

Tammikuu


Vuoden ensimmäiseen kokoukseen 13.1. saimme vieraaksi puolueen puheenjohtajan ja Eduskunnan varapuhemiehen Antti Rinteen. Hän alusti viime vuoden vaalivoitosta ja SDP:n noususta pääministeripuolueeksi, hallituksen muodostamisesta ja joulun alla olleesta hallituskriisistä. Hän myös loi katsauksen ajankohtaisiin poliittisiin kysymyksiin ja SDP:n haasteisiin. Asiasta virisi hyvin vilkas keskustelu. Paikalla oli 84 toveria.

Jussi Nuorteva

Helmikuu


Maanantaina 10.2. vieraamme oli Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuorteva. Mielenkiintoisessa alustuksessaan hän kertoi laitoksensa siirtymisestä viime vuosina digitaaliseen aikaan ja tekniikkaan. Ajankohtaisista asioista hän kertoi paljon keskustelua synnyttäneistä tutkimuksista a) Suomen SS-pataljoonan vaiheista sekä b) NL:ssa Stalinin vainon suomalaisista uhreista 30-40-luvuilla. Alustus herätti vilkkaan keskustelun. Paikalla oli 65 toveria huolimatta myrskyisestä säästä.

Kenraali Timo Kivinen

Maaliskuu


Maanantaina 9.3. vieraaksi saapui perinteen mukaan uusi puolustusvoimien komentaja, kenraali Timo Kivinen. Häntä oli saapunut kuulemaan n 70 toveria. Komentajan alustuksen jälkeen virisi hyvin vilkas keskustelu.