Vuosi 2021

Vuoden 2021 koko kevät ja syyskuu


Koko vuoden 2021 kevätkausi ja syyskuun kokous jouduttiin peruutamaan koronaepidemian takia.

Mikko Majander

Lokakuu


Helsingin Vanhat Toverit juhlivat 50 vuoden taivaltaan perjantaina 22.10.2021 yhdessä  Suomen Wanhat Toverit ry:n ja koko muun Suomen wanhojen tovereiden kerhojen kanssa. Lämminhenkiseen juhlaan oli saapunut satamäärin juhlayleisöä.

Juhlaesitelmän ”Kansanliikepuolue ja ikääntyvä yhteiskunta” piti VTT Mikko Majander.

Raportti juhlista on tällä samalla sivustolla otsikolla Helsingin Vanhat Toverit 50v.

Mika Maliranta

Marraskuu


Helsingin Vanhat Toverit aloittivat pitkän tauon jälkeen yhteiset kokoontumiset. Niinpä ensimmäinen kokous oli maanantaina 8.11. klo 13:00. Vierailevana alustajana oli FT Mika Maliranta, uusi Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajana. Hän piti perusteellisen ja vauhdikkaankin katsauksen Suomen talouden tilaan ja vertaili tilannettamme muihin Pohjoismaihin ja erityisesti Tanskaan. Paikalla oli 47 toveria. Tyytyväinen yleisö palkitsi estyksen raikuvin suosionosoituksin.

Lasse Lehtinen

Joulukuu


Perinteisen joululounaan ja kokouksen alustajana oli FT Lasse Lehtinen. Hän on tehnyt kirjan Kalle Lehmuksesta, joka oli värikäs demari. Lehmus toimi sodan aikana Pääesikunnan tiedotusosaston johtajana. Sodan jälkeen hän oli aktiivinen eri tavoin tiedustelutehtävissä ja yleni reservin vänrikistä everstiksi ja puolustusministeriön kansliapäälliköksi kadettikoulua käymättä. Tuosta virasta hän joutui sitten skandaalin kera eroamaan.

Kokoukseen ja lounaalle osallistui 47 toveria