Pääkaupungin Wanhat Toverit ry

Mahdollisuuksien Suomessa

...

Yhteystiedot

Pääkaupungin Wanhat Toverit ry


VUODEN 2021 HALLITUS

Puheenjohtaja
Jan Furstenborg
045 1660775
jan(at)janfurstenborg.fi

Varapuheenjohtaja
Annakati Mattila
0400 435242
annakati.mattila(at)pp.inet.fi

Sihteeri
Anneli Koivisto
0400 419839
anneli.koivisto(at)pp2.inet.fi

Taloudenhoitaja
Mikko Stylman
mikko.stylman(at)tilibic.fi

Jäsenet

Veli-Matti Hynninen

Katriina Hämäläinen

Seppo Hölttä

Erkki Järvinen

Kirsti Palanko-Laaka

 

Koronapandemia täällä pääkaupunkiseudulla näyttää vaikeutuvan jälleen vuoden 2021 alussa. Joudumme siis odottamaan ainakin tämän kevään ja kesän ennenkuin kerhokokouksemme pääsevät jatkumaan. Onhan tämä todella harmillista, mutta kokouksia tä'rkeämpikin on että kaikki pysyvät nyt terveinä ja saavat rokotuksensa kevään kuluessa. Kyllä me tästä selviämme, myös toinen toistansa tukien silloin kun tarvitaan. Kuvamme vuoden 2019 syyskuulta jolloin Paavo Lipponen osallistui kerhokokoukseemme.
Erkki Liikanen kertoi tammikuun alussa 2020 mukaansatempaavasti kirjastaan Olin joukon nuorin salin täyteiselle Pääkaupungin Wanhojen Toverien piirille. Koronaepidemian takia jäi tämä kokous toistaiseksi vuoden toiseksi viimeisimmäksi. Helmikuussa ehti vielä johtava helsinkiläinen kunnallispoliitikko Tomi Sevander vierailla kokouksessamme kertomassa pääkaupungin ajankohtaisista asioista. Valitettavasti valokuvaaja ei voinut tähän helmikuun tilaisuuteen osallistua.

Kansanedustaja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen oli kutsuttuna Pääkaupungin Wanhojen Toverien lokakuun kerhokokoukseen. Helsingin koronatilanteen pahenemisen johdosta totesimme yhdessä ettei kokousta ole viisasta pitää. Sen sijaan Matias Mäkynen on nauhoittanut tilannekatsauksen Pääkaupungin Wanhoille Tovereille joka avautuu uuteen ikkunaan kuvasta tai alla olevasta linkistä. Näin se tavoittaa itse asiassa suuremman määrän jäseniämme kuin mitä osanotoltaan tarkasti rajatussa Arbiksen kokouksessa olisi ollut mahdollista. Ja turvallisesti.

Kansanedustaja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen tilannekatsaus Pääkaupungin Wanhoille Tovereille


Pääkaupungin Wanhat Toverit ry

on Wanhojen Toverien valtakunnallisen verkoston ensimmäinen rekisteröity kerho.

Kerhomme otti merkittävän askeleen eteenpäin vuosien 2019 ja 2020 vaihteessa rekisteröimällä yhdistyksemme joka jatkaa entistä toimintaamme nimellä Pääkaupungin Wanhat Toverit ry. Tämä tekee mahdolliseksi myös oman pankkitilin avaamisen ja tuo muitakin hallinnollisia etuja. Tärkein on kuitenkin että asemamme ensimmäisenä Suomen Wanhojen Toverien rekisteröitynä kerhona osoittaa toimintamme olevan vankalla pohjalla.

Pääkaupungin Wanhojen Tovereiden tarkoituksena on tarjota pääkaupunkiseudulla asuville sosialidemokraattisille 60 vuotta täyttäneille ja eläkkeellä oleville miehille ja naisille mahdollisuus yhteistoimintaan. Kerho edistää toiminnallaan sosialidemokraattien aatteellista työtä ja tavoitteita järjestämällä muun muassa yhteistapaamisia, luentotilaisuuksia ja muuta yhteistoimintaa.

Pääkaupungin Wanhat Toverit ry on Suomen Wanhojen Tovereiden kerhoverkoston 56. jäsen.

Tässä on linkit kuviin ja kirjoituksiin vuonna 2019 pidetyistä jäsenkokouksista samoin kuin tammikuun 2020 kokouksen uutiseen, ja muitakin toimintaamme liittyviä juttu-linkkejä. Linkit aukeavat uuteen ikkunaan jonka sulkemalla palaat takaisin tälle sivulle. 

Vuosi 2020 on ollut vaikeampi ja erilaisempi maailmanlaajuisen koronaviruspandemian takia. Tammikuun ja helmikuun jäsenkokoukset ehdittiin pitää, vieraina Erkki Liikanen ja Tomi Sevander. Taitekohtaan sijoittunut maaliskuun jäsenkokous peruutettiin vieraamme kansanedustaja Eveliina Heinäluoman kiireellisen virkamatkan takia. Tilanteesta johtuen päätimme ettei kokousta sitten lainkaan pidetä.

Elokuussa 2020 kokoontui Pääkaupungin Wanhat Toverit ry:n hallitus päättämään syyskauden toiminnasta joka on tietysti riippuvainen senhetkisestä ja odotettavissa olevasta koronatilanteesta. Kerhon ikärakenteenkin takia kuljemme varovasti, terveys edellä. Valitettavasti jouduimmekin peruuttamaan lokakuulle suunnitellun kokouksemme mikä tehtiin yhteisymmärryksessä alustajaksi kutsutun kansandedustaja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen kanssa.

Kokousalustuksen sijaan on Matias nauhoittanut meille poliittisen tilannekatsauksen jonka voi avata myös alla olevasta linkistä.

Olimme toivoneet että vuoden 2021 alusta voisimme taas palata pitämään kerhokokouksiamme. Tämä ei nyt toteutunut ja toiveemme onkin että ensi syksynä voisimme alkaa kokoontumaan jälleen, tällä kertaa perinteikkäässä Helsingin Työväentalossa eli Paasitornissa.

Kuvagalleria kerhokokouksista  tammikuu 2019 - tammikuu 2020

Pääkaupungin Wanhat Toverit ry vuoden 2021 kerhokirjeet

Kansanedustaja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen tilannekatsaus Pääkaupungin Wanhoille Tovereille

Pääkaupungin Wanhat Toverit ry vuoden 2020 kerhokirjeet

Suomen Wanhat Toverit ja Helsingin kerhot keskustelivat syksyn näkymistä

Tammikuun jäsenkokous 2020 - Erkki Liikanen kirjastaan Olin joukon nuorin 

Joulukuu - Pääkaupungin Wanhat Toverit ry:n perustaminen ja joululounas Matti Louekosken kanssa

Marraskuun jäsenkokous - Suvi Ahola: Minna Canth

Lokakuun jäsenkokous - OP:n Pääjohtaja Timo Ritakallio PWT:n vieraana

Suomen ja Viron Wanhat Toverit puhuivat Euroopan Unionista

Syyskuun jäsenkokous - Paavo Lipponen puhui tämän päivän Euroopan kohtalon vuosista

Toukokuun jäsenkokous - Pentti Väänänen kertoi Kalevi Sorsasta valtiomiehenä ja kansainvälisen politiikan vaikuttajana

Huhtikuun jäsenkokous - Erkki Tuomioja vieraana

Maaliskuun jäsenkokous - Mikkel Näkkäläjärvi vieraana

Helmikuun jäsenkokous - keskustelu Aarne Orjatsalosta

Tammikuun jäsenkokous - Ulf Sundqvist vieraana

 

  

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
PDF-tiedostoOP pääjohtaja Timo Ritakallio - Miltä pankki näyttää 2020 - miten ikäihmisten tavoitettavissa.pdf (3.9 MB)
OP:n pääjohtaja Timo Ritakallio puhui Pääkaupungin Wanhojen Toverien kokouksessa Helsingissä 1 lokakuuta 2019. Tässä on hänen esityksensä.