Pääkaupungin Wanhat Toverit ry

Mahdollisuuksien Suomessa

...

Yhteystiedot

Pääkaupungin Wanhat Toverit ry


VUODEN 2021 HALLITUS

Puheenjohtaja
Jan Furstenborg
045 1660775
jan(at)janfurstenborg.fi

Varapuheenjohtaja
Annakati Mattila
0400 435242
annakati.mattila(at)pp.inet.fi

Sihteeri
Anneli Koivisto
0400 419839
anneli.koivisto(at)pp2.inet.fi

Taloudenhoitaja
Mikko Stylman
mikko.stylman(at)tilibic.fi

Jäsenet

Veli-Matti Hynninen

Katriina Hämäläinen

Seppo Hölttä

Erkki Järvinen

Kirsti Palanko-Laaka

 

Kansanedustaja Antti Lindtman, sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Pääkaupungin Wanhojen Toverien vieraana.
Kansanedustaja Antti Lindtman, sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Pääkaupungin Wanhojen Toverien vieraana.
Pääkaupungin Wanhat Toverit kokoontuivat Helsingin Työväentalolla keskustelemaan kansanedustaja Antti Lindtmanin kanssa politiikan syksystä.
Pääkaupungin Wanhat Toverit kokoontuivat Helsingin Työväentalolla keskustelemaan kansanedustaja Antti Lindtmanin kanssa politiikan syksystä.

Kansanedustaja Antti Lindtman alusti Pääkaupungin Wanhojen Toverien kokouksessa maanantaina 4 lokakuuta - vilkasta keskustelua koronasta, sotesta, eläkkeistä ja monista muista poliittisen syksyn asioista.

JF / Kun koronapandemian oloista ollaan nyt siirtymässä normaaliin elämään on tärkeää huolehtia niistä ongelmista ja haasteista joita näiden poikkeusvuosien aikana on ilmentynyt ja syntynyt. Hoivassa, hoidossa ja oppimisessa on nyt paljon tarpeita joihin on puututtava. Jos lähdetään hyvinvointipalveluja tässä tilanteessa leikkaamaan kasvavat yhteiskunnan kustannukset nopeasti paljon korkeammiksi kuin ne säästöt joita liian aikaisella kireällä finanssipolitiikalla saatettaisi mahdollisesti saavuttaa.

Velan ottoon ei saa suhtautua välinpitämättömäksi, mutta sen parasta hillintää on toimivan talouden palauttaminen, jonka keskeisenä osana on näiden hyvinvointipalvelujen turvaaminen.

Pääkaupungin Wanhat Toverit keskustelivat näistä ja monista muista ajankohtaisista asioista SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin kanssa maanantaina 4 lokakuuta Helsingin Työväentalolla pitämässään kokouksessa. Paljon puhuttiin tietysti koronasta joka myös tälle ikäryhmälle on ollut vaikea koettelemus. Sosialidemokraattien johtama hallitus on kyennyt hoitamaan haasteellisen tehtävänsä terveysturvallisuus etusijalla ja nyt on rokotusaste kivunnut niin korkeaksi että voidaan siirtyä taas normaaliin elämään. Kuten Antti Lindtman totesi on kyseessä jatkuva tasapainoilu koronan ja muiden haittojen välillä ja siinä on Suomessa kansainvälisestikin hyvin onnistuttu.

Työllisyydestä oli tietysti paljon asiaa. Suomessa ollaan aktiivisesti irtautumassa fossiilitaloudesta, ja sen aiheuttamista kustannuksista käydään aktiivista keskustelua. Itse asiassa ovat myös taloudelliset edut huomattavasti kustannuksia suuremmat ja jo nyt näemme että tältä puhtaan teknologian ’cleantech’ sektorilta saamme hyviä investointiuutisia. Kuten Antti Lindtman sanoi, ne maat jotka jäävät fossiilitalouteen ottavat itse asiassa merkittävän riskin. Jos tässä jäädään jälkeen tulee se maksamaan yhä enemmän ja työpaikkoja tullaan menettämään.

Suomi ikääntyy ja se lisää myös julkisen sektorin palvelujen käyttöä. Keskustelun päätteeksi Antti Lindtman kysyi tietävätkö wanhat toverit minkä julkisen sektorin palvelu on tämän kehityksen mukana eniten lisääntynyt. Ja kyllähän se tässä aktiivisessa ryhmässä tiedettiin, kulttuuripalvelujen.

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.