Jäsenkokokous 7.1.2020 - Erkki Liikanen

 

Niinhän alkuvuosi on käynnistynyt tällä sivulla aika takellellen joten yritetään nyt palata ihan oikeaan normaaliin ja päivittää näitä isompia aukkoja. Paljon onkin tapahtunut, mutta tämän passiivisuuden syy on kyllä kirjoittajassa joka on ollut matkoilla suunniteltua enemmän - ei karanteeneissa kuitenkaan - ja muutenkin asioissa kiinni, niin kuin eläkeläisten tapana näyttää olevankin.

 

 

Kerhon oman toiminnan kannalta erityisen tärkeä yhdistyksen rekisteröinti on nyt valmis. Kiitos tästä taloudenhoitajallemme Veijo Lehdolle jota ilman tämä olisi ollut hankala prosessi. Olemme nyt Wanhojen Toverien perheessä tässäkin suhteessa kehityksen kärjessä. Pikkuisen lisää muodollisuuksia tämä aiheuttaa mutta se näkyy lähinnä hallitukseksi muuttuvan toimikunnan työssä. Samalla se tekee uusien pankkisääntöjen mukaisen taloushallinnon mahdolliseksi. Näin voimme jatkaa myös suosittujen matkojemme ja teatterikäyntiemme järjestämistä.

 

 

Kyllä minua erityisesti harmittaa etten ehtinyt kertoa kunnolla tammikuisesta kerhokokouksestamme jossa vieraanamme oli Erkki Liikanen. Kirjapinonsa kanssa hän oli siellä Arbiksella ja koko tilaisuus oli tietysti sellainen elämys jonka Ekiltä olisi voinut odottaakin.

 

 

Ensin yritin tehdä muistiinpanoja juttua varten mutta niinhän siinä sitten kävi että ne loppuivat ennen kuin ensimmäinen liuska oli täynnä. Ei siksi ettei sisältöä ollut, enemmänkin päinvastoin, sitä riitti Koivisto-ohjelmasta ja sen taustoista meidän yhteisen ikäluokkamme elämänkokemukseen ja tämän päivän tärkeisiin haasteisiin. Meidän kanssamme keskusteli 60 ja 70-lukujen taitteen teiniliittolainen, eturivin suomalainen sosialidemokraattinen poliitikko, Euroopan Unionin komissaari ja Suomen Pankin Pääjohtaja ja kaikki nämä yhdessä henkilössä. Uskomaton yhteiskunnallinen elämänkaari ja jatkuuhan se vielä!

 

 

Ainutlaatuinen kokemus se minullekin oli tämä keskustelurupeama Helsingin Arbiksella, kuten myös Erkki Liikasen muistelmakirjan lukeminen. Moni vanha yhteinen asia palasi mieleen. Eli suosittelen todella!

 

 

Seuraavassa kerhokokouksessa puhuttiinkin Helsingin asioista eturivin sosialidemokraattisen kunnallispoliitikon Tomi Sevanderin kanssa. Harmittaa etten voinut itse tähän osallistua kun olin samaan aikaan perhettä tapaamassa Sveitsissä. Pitäjänmäki-seuran puheenjohtajana olisi kyllä tehnyt mieli olla paikalla. Stadin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä tekee hienoa työtä myös sosiaalisen ja taloudellinen syrjäytymisen ja eriytymisen ehkäisemiseksi joka meille esikaupunkilaisille on todella tärkeää.

 

 

Ensi viikon kerhokokouksessa nousee kyllä tavallaan tämäkin esiin kun vieraanamme on Eveliina Heinäluoma, kansanedustaja ja valtuustoryhmämme puheenjohtaja. Eveä on kuitenkin pyydetty kertomaan enemmänkin eduskuntakokemuksistaan mutta saattaa olla että rikon hieman omia ’sääntöjämme’ ja pyydän että hän kertoisi meille hieman tästäkin aiheesta. Yritän sitten tehdä näitä muistiinpanoja hieman paremmin niin että voimme taas kertoa siitä mistä on keskusteltu. Kaikkein parasta on tietysti että jäsenet tulevat itse paikan päälle osallistumaan!

 

Jan Furstenborg