Jäsenkokous 3.12.2019 - Rekisteröinti ja joululounas Matti Louekosken kanssa

Pääkaupungin Wanhat Toverit ry:n 3 joulukuuta pidetyn perustavan kokouksen osanottajat
Pääkaupungin Wanhat Toverit ry:n perustava kokous pidettiin Helsingin ruotsinkielisessä Työväenopostossa Arbiksessa tiistaina 3 joulukuuta. Lyhyessä kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen säännöt ja tehtiin kaikki ne päätökset joiden pohjalta kerhon toiminta jatkuu käytännössä entiseeen tapaan myös rekisteröinnin jälkeen. Viranomaisten rekisteröintipäätös on odotettavissa parin viikon kuluttua. Kuvassa vasemmalta Jan Furstenborg, Heikki Kehälinna, Seppo Hölttä, Paavo Salakka, Eila Järvinen, Erkki Järvinen, Anneli Koivisto ja Annakati Mattila
Pääkaupungin Wanhojen Toverien joululounas tiistaina 3 joulukuuta 2019 ravintola Zinnkellerissä Kruununhaassa. Joulupuhujana Watti Louekoski.
Pääkaupungin Wanhojen Toverien joululounas sijoittui samalle päivälle jona pääministeri Antti Rinne jätti hallituksensa eronpyynnön. Joulupuhujamme, Suomen Wanhojen Toverien edellinen puheenjohtaja ja moninkertainen ministeri Matti Louekoski avasikin salintäyteiselle yleisölleen monia niistä keskeisistä asioista jotka vaikuttavat sosialidemokratian hallitusvastuun jatkamiseen.

Pääkaupungin Wanhat Toverit on tulevan vuoden alkupuolelta lähtien rekisteröity yhdistys. Nyt odotetaan vain rekisteriviranomaisten päätöstä ennen kuin ry-merkintä liitetään kerhon nimeen.

Tavanomaisessa kokouspaikassamme Arbiksessa tiistaina 3 joulukuuta pidetty rekisteröidyn kerhomme perustava kokous kesti vain parikymmentä minuuttia. Syy kokouksen järjestämiseen oli että vain rekisteröity yhdistys voi omissa nimissään hoitaa pankkiasioita. Jotta taloushallintomme olisi tulevaisuudessakin mahdollista ja tehokasta päätimme tämän askeleen ottaa.

Varsinaiseen kerhotoimintaamme ei rekisteröinti tuo muutoksia. Kuukausittaiset jäsenkokoukset jatkuvat kuten ennen ja kerhon toimikunnasta tulee nyt hallitus.

Heti tämän Arbiksen kokouksen jälkeen olikin vuorossa perinteinen joululounaamme. Tällä kertaa tapasimme ravintola Zinnkellerissä Kruununhaassa. Suomen Wanhojen Toverien entinen puheenjohtaja ja moninkertainen ministeri Matti Louekoski piti tämän vuoden 'joulusaarnan' joka otettiin salintäyteisen osanottajajoukon taholta erittäin hyvin vastaan. Ei Matin esityksessä kylläkään mitään saarnaamista ollut, mutta sitäkin enemmän poliittisen tilanteen ja sosialidemokratian tehtävien tutkiskelua.

Takaisin tuohon rekisteröitiin. Vuosittain pidettävät kevät- ja syyskokoukset tulevat olemaan lähinnä hallinnollisia ja sujuvat varmaan erinomaisesti tavanomaisten jäsenkokoustemme osina. Haluamme säilyttää kerhon hyvin epämuodollisena välttäen kaikkea byrokratiaa.

Pääkaupungin Wanhojen Toverien rekisteröinnillä on kuitenkin myös epäsuoraa myönteistä merkitystä. Tuo ry nimemme perässä osoittaa että olemme vankalla pohjalla toimiva vakiintunut yhdistys joka monella tavoin rakentaa yhteisöllisyyttä jäsentensä keskuudessa ja tarjoaa mahdollisuudet sekä periaatteellisten että ajankohtaisten asioiden yhteiseen pohtimiseen. Eli kyllä tämä Pääkaupungin Wanhat Toverit ry:n perustaminen oli merkittävä asia.

JF