VUODEN 2020 KERHOKIRJEET JA MUITA TIEDOTTEITA

 

KERHOKIRJE                                 3.10.2020       

 

H.T.

 

Helsingin nopeasti huonontuvan epidemiatilanteen takia ja jäsentemme terveyden suojelemiseksi olemme joutuneet peruuttamaan tiistaiksi 6. lokakuuta suunnitellun kerhokokouksemme.

 

Valtioneuvoston internet-sivulla antoi sosiaali- ja terveysministeriö eilen perjantaina tiedotteen tilanteesta jossa sanotaan mm näin:

 

”Uusien koronavirustapausten määrä on Suomessa noussut viikoittain merkittävästi viimeisen kuukauden ajan. Mittareista sekä seitsemän että 14 vuorokauden ilmaantuvuudet sekä positiivisten näytteiden osuus testatuista näytteistä ovat huolestuttavasti kasvaneet.

Erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella epidemiatilanne on huonontunut nopeasti. Viikolla 39 HUS:n alueella todettiin uusia tapauksia yhteensä 425 kun edellisellä viikolla niitä oli 226. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin siirtyminen kiihtymisvaiheeseen on todettu 24. syyskuuta pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä.”

 

Arbiksessa rajatulle osanottajamäärälle pidettävän kokouksen sijasta nauhoittaa alustajaksi kutsumamme SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen meille poliittisen katsauksen keskiviikkona. Lähetämme linkin tähän katsaukseen kerhon jäsenille ja julkaisemme sen myös kotisivullamme ja Facebook-sivullamme.

 

Matias on ystävällisesti luvannut käydä muutaman päivän jälkeen Facebook-sivullamme ja kommentoida jäsentemme postauksia. Eihän tämä keskustelua korvaa mutta tässä tilanteessa se on varmaan paras vaihtoehto. Myönteisellä puolella on että katsaus tavoittaa paljon useampia jäseniämme – ja muita – kuin ne 18 jotka olivat tiistain tilaisuuteen ilmoittautuneet.

 

Kun puheenjohtaja oli kansanedustaja Mäkyseen ja hänen eduskunta-avustajaansa Sara Holappaan yhteydessä torstaina he olivat yksimielisiä tämän järjestelyn välttämättömyydestä. Hyvin kauniisti Matias ilmaisi huolestuneisuuden meidän ryhmästämme ja Janne tietysti painotti että yhtä tärkeää on että hän kansanedustajana – joka tapaa paljon ihmisiä – on itse varovainen.

 

Ei kukaan tästä tilanteesta pidä, mutta jäsentemme terveys ja turvallisuus on asetettava etusijalle. Me voimme nyt vain yrittää myötävaikuttaa koronatilanteen kääntämiseen parempaan suuntaan ja toivoa että vapaaehtoisin ratkaisuin voidaan välttää niitä todella voimakkaita rajoituksia jotka me keväällä jouduimme kokemaan. Kyllä tilanne on täällä pääkaupunkiseudullakin vielä hallinnassa ja myös eurooppalaisessa vertailussa on Suomi vielä poikkeuksellisen hyvässä asemassa.

 

Meillä ei ole aikomusta pysäyttää toimintaamme ja jossakin muodossa aiomme myös marraskuun kerhokokouksen pitää. Katsotaan ensin minkälaisia kokemukset näistä lokakuun järjestelystä ovat. Kaikkein paras olisi tietysti jos koronatilanne jälleen rauhoittuisi ja pystyisimme kokouksen pitämään normaalisti, mutta valitettavasti ei nyt oikein siltä näytä.

Perinteiselle joululounaallemme on sillekin vaihtoehtoja, ehkä talvinen jouluglögi miellyttävässä ulkotilassa, tietysti joulusaarnoineen ja ohjelmineen. Tästä tulee hallitus varmaan piakkoin käymään luovaa keskustelua.

Eli näin asiat nyt ovat tässä todella poikkeuksellisessa tilanteessa, mutta kyllä tästä on myös ihan hyvä lähteä eteenpäin.

 

 

Jan Furstenborg                   Anneli Koivisto

puheenjohtaja             sihteeri

jan@janfurstenborg.fi            anneli.koivisto@pp2.inet.fi

045 1660775               0400 419839

 

 

 

 

KERHOKIRJE                                      7.9.2020             

         

H.T.

 

Näin on myös Pääkaupungin Wanhat Toverit aloittamassa tämän ongelmallisen vuoden syksyä. Muistamme hyvin syyskuun ensimmäisen koulujen perinteisenä alkamispäivänä jolloin kolmen kuukauden kesäloman jälkeen tuntui hyvältä palata ainakin koulukavereiden pariin. Se oli kyllä kerhomme hallituksenkin mielessä kun tapasimme 1. syyskuuta pohtimaan loppuvuoden toimintaa.

Vaikka koronaepidemia on vielä läsnä ja tartuntaluvut taas kasvussa on tilanne kuitenkin paljon rauhallisempi kuin mitä vielä muutamia viikkoja sitten uskalsimme toivoa. Pitkän keskustelun tuloksena päättikin kerhon hallitus yksimielisenä että yritetään käynnistää kerhokokoukset uudelleen lokakuusta lähtien, toki kaikkia koronan aiheuttamia turvajärjestelyjä tarkkaan noudattaen. Osanottajamäärää joudutaan myös rajoittamaan.

Seuraava kokous pidetään tavanomaisessa kokouspaikassamme ruotsinkielisessä työväenopistossa ”Arbis” tiistaina 6. lokakuuta klo 13.00. Kokouksen teema tulee liikkumaan syksyn poliittisen tilanteen ja erityisesti oikeisto-opposition kovenevan pelin ympärillä.

Olemmehan jo nähneet miten eräät suuryritysjohtajat ovat kokoomuksen aktiivisesti tukemana innolla vetämässä mattoa viisipuolue-hallituksemme jalkojen alta.

Tapa jolla UPM-Kymmene ilmoitti päätöksestään Kaipolan tehtaiden sulkemisesta ja Keskon pääjohtajan merkilliset puheet vallankumouksellisuudesta, Pohjois-Koreasta ja Kreikan taloudesta ovat esimerkkejä ilmapiirin kylmenemisestä mutta myös siitä miten kaukana todellisuudesta näissä piireissä ollaan. Tästä ja muustakin haluamme kerhokokouksessamme kuulla lisää ja käydä keskustelua puoluejohtomme edustajan kanssa.

Tarkasta ohjelmasta ilmoitamme heti kun myös puhuja on varmistettu.

Koronatilanne aiheuttaa joukon erityisjärjestelyjä lokakuun kokoukselle.  Kun nyt joudumme rajaamaan osallistumismäärän noin 20 osanottajaan pyydämme että kiinnostuneet ilmoittautuisivat kerhon sihteerille Anneli Koivistolle etukäteen. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin 20 yritämme varata Arbiksesta suuremman kokoustilan, mutta sen saamista emme voi taata. Siksi lähdemme siitä että ensimmäiset 20 ilmoittautunutta voivat joka tapauksessa osallistua.

Kokouksessa noudatetaan turvavälejä ja paikan päällä opastetaan osanottajat istumapaikoille. Turvaväleistä on huolehdittava. Edellytämme myös että kaikki osanottajat käyttävät kasvomaskia Arbikseen saapuessaan. Talossa saattaa olla paljon muutakin väkeä ja siksi tätä vaatimusta on syytä noudattaa. Itse kokoustilassa ratkaisemme sitten yhdessä miten tämän suhteen menetellään.

Kokoustilamme on pohjakerroksesta kaksi kerrosta ylöspäin ja suosittelemme portaiden käyttöä niille joille se ei ole ongelma, ne ovat aika väljät ja siksi turvalliset. Jos käyttää hissiä on muistettava turvavälit siinäkin. Joskus on parasta odottaa vapaata hissiä.

Kokoustilassa on sitten käsidesiä käytettävissä.

Tuntuu vähän hölmöltä kirjoittaa tänne kaikki nämä kehotukset mutta meidän on se ohjeiden mukaan tehtävä tilaisuuden järjestäjänä, ja onhan se kaikkien terveyden ja turvallisuudenkin kannalta aiheellista. Meidän on myös muistutettava että osallistuminen on tietysti täysin omalla vastuulla.

Toivomme siis että voimme vihdoin pitkän tauon jälkeen tavata kerhokokouksen merkeissä lokakuun alussa. Toivottavasti koronatilanne pysyy vakaana ja rauhallisena ilman että mitään uutta aaltoa kevään tapaan tulee. Kuitenkin on varauduttava siihenkin mahdollisuuteen että lyhyelläkin ennakkovaroituksella joutuisimme tämän kerhokokouksen peruuttamaan tai siirtämään.

 

Muutos teatterivarauksiin

Koronapandemian aiheuttaman epävarma tilanteen vuoksi Pääkaupungin Wanhojen Tovereiden teatterinvarauksiin on tehty muutos.

Helsingin Kaupunginteatterin Stalinin suloinen ruoska – varauksen ajankohta pysyy ennallaan. Kari Heiskasen kirjoittaman ja ohjaaman komedian esitys on torstaina 26.11.2020 klo 19. Näytelmä kertoo Andrei Zdanovista, joka toimi Helsingissä valvontakomission puheenjohtajana jatkosodan jälkeen. Zdanovina nähdään Sixten Lundberg.

Suomen Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyönä toteuttama Hitler ja Blondi –näytelmän varaus on siirretty joulukuulle. PWT:llä on 30 lipun varaus maanantaina 14.12.2020 klo 19 Kansallisteatteriin. Michael Baranin kirjoittaman näytelmän alaotsikkona on Kolmetoista laulua diktaattorille, saksanpaimenkoiralle ja pianolle. Hitlerin roolissa nähdään Seela Sella ja hänen Blondi-koiranaan Verneri Lilja.

Hitler ja Blondi - näytelmän lippu maksaa 39 euroa/kpl ja Stalinin suloisen ruoskan lippu 36 euroa/kpl. Esitykset on tarkoitettu Pääkaupungin Wanhojen Tovereiden jäsenille seuralaisineen. Ilmoittautumis- ja maksuohjeet kerrotaan lokakuun kerhokirjeessä.

Ja lopuksi:

Muistattehan ilmoittaa sihteerille osoitteenmuutoksenne. Meillä PWT:nä ei ole lupaa saada niitä väestörekisteristä tai puolueesta. Tämä tuli taas ilmi, kun yksi päivänsankari sai onnentoivotuksemme kohtuullisen paljon myöhästyneenä vanhan osoitteen takia. Toki kiitos postille siitä, että se oli kaivanut uuden osoitteen, vaikka muutosta oli kulunut jokolme vuotta. Aina ei välttämättä käy näin hyvin.                                              

Pääkaupungin Wanhat Toverit kotisivu on osoitteessa

https://www.wanhattoverit.fi/kerhot/helsinki/paakaupungin-wanhat-toverit-ry/ 

ja Facebook-sivu      

https://www.facebook.com/Pääkaupungin-Wanhat-Toverit-615557312201701/?view_public_for=615557312201701

 

 

 

Jan Furstenborg                   Anneli Koivisto

puheenjohtaja             sihteeri

jan@janfurstenborg.fi            anneli.koivisto@pp2.inet.fi

045 1660775               0400 419839

 

 

 

 

 

         Muistathan käydä nettisivuillamme: www.wanhattoverit.fi

 

                             

 

KERHOKIRJE                         16.08.2020             

       

Hyvät Wanhat Toverit

 

Tätä merkillistä vuotta on nyt eletty lähes kesän loppuun saakka. Ainakin sää on useimpia meistä enimmäkseen suosinut ja koronavirustilanteen rauhoittuminen on helpottanut kesänviettoa. Nyt kun tätä kirjoitamme on tilanne vielä aika vakaa mutta selvästi kääntymässä huolestuttavaan suuntaan. Meidän ikäluokallemme ja tietysti muillekin tulee syyskausikin olemaan haasteellista ja poikkeuksellista aikaa. Näin kai on pakko todeta.

 

Suomelle ja meille kaikille onneksi on poliittinen vastuu koronapandemian hallitsemisesta langennut sosialidemokraattien johtamalle viiden puolueen hallituskoalitiolle. Pääministerimme Sanna Marin on lyhyesti sanottuna hoitanut tehtävänsä ihailtavalla tavalla. Sosialidemokratian parhaiden perinteiden mukaisesti leimaa hänen toimintaansa hallituksen johdossa aito huolenpito maamme ja sen kaikkien asukkaiden hyvinvoinnista.

 

Oikeusvaltion periaatteiden puolustaminen on erittäin tärkeä osa myös koronapandemiaa vastaan käytävässä taistelussa. Siinä onkin eräs syy sille että toimenpiteitä tartunnan estämiseksi toteutetaan nyt vapaaehtoispohjalta mutta kuitenkin hallituksen ja terveydenhoidon viranomaisten vakavaan suositukseen perustuen.

 

Varsinkin meidän ikäisillemme ihmisille on tärkeää että näitä mahdollisimman laajasti noudatetaan. Se saattaa kyllä olla vaikeaakin kun varsinkin monet nuoret ovat sinänsä ymmärrettävästi kyllästyneet oman elämänsä rajoittamiseen. Toivottavasti vastuuntuntoa kuitenkin riittää ettei meidän ja ikätoveriemme tarvitse yhtä tiukasti eristäytyä kuin kevään muutamina kuukausina jouduimme tekemään. Saamme kyllä varautua siihen ettei nuorempien ikäluokkien solidaarisuus ehkä pysy samalla tasolla kuin mitä keväällä koimme. Myös talous- ja yrityselämän paineet uusia rajoituksia vastaan ovat koventumassa.

 

On kuitenkin mahdollista että hallitus joutuu harkitsemaan uusia sitoviakin rajoituksia mikä ei tietenkään olisi toivottavaa. Elleivät vapaaehtoiset toimet riitä niin tätä ei varmaan voida täysin välttää.

 

SDP:n, Keskustapuolueen, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja RKP:n eduskuntaryhmät ja ministerit ovat osoittaneet sekä tahtonsa että taitonsa toimia yhdessä tavalla jossa terveys ja varsinkin riskiryhmien suojeleminen yhdistyy vastuulliseen ja realistiseen taloudenpitoon. Meidän on nyt toivottava että kärsivällisyys kestää myös tästä eteenpäin ja yhteistyölle välttämätön valmius kompromissienkin tekemiseen säilyy. Voimme olla erittäin tyytyväisiä koko sosialidemokraattisen ministeriryhmän panoksesta.

 

Puheenjohtajamme Antti Rinne on vastuullisesti ja viisaasti keskittynyt luotsamaan puoluettamme kunnes ensi viikonvaihteen puoluekokous sääntöjämme ja menettelytapojamme kunnioittaen valinnee pääministeri Sanna Marinin hänen seuraajakseen. Antin merkitys hallitusohjelman luomisessa ja viiden puolueen koalition kokoonsaamisessa oli ratkaisevan tärkeä.

 

Mekin tarvitsemme nyt omassa Wanhojen Toverien piirissämme paljon kärsivällisyyttä.

 

Pääkaupungin Wanhojen Toverien toiminta hiljeni alkuvuodesta äkilliseen törmäykseen viruspandemian seinään eivätkä tulevatkaan kuukaudet näytä tuovan muutosta tähän tilanteeseen. Meidän jäsenemme ovat kaikki siinä iässä että sairastuminen koronaan – jota todella toivomme ettei kenellekään tapahdu – olisi erittäin vakavaa. On selvää ettemme voi tätä riskiä ottaa vaan meidän on aina asetettava toveriemme terveys ja siten myös omamme ensimmäiselle tärkeyssijalle.

Kerhon hallitus kokoontuu lähiviikkojen aikana ja tekee sitten päätökset jatkosta.

 

Kerhomme ensimmäinen kokous tälle syyskaudelle oli suunniteltu pidettäväksi tiistaina 1 syyskuuta Helsingin ruotsinkielisessä työväenopistossa Arbiksessa. Joudumme nyt tämän kokouksen peruuttamaan, samoin kuin lokakuun alkuun suunnitellun kerhotapaamisemme. Jatkosta kerromme syyskuun kerhokirjeessä.

 

HUOM: KERHON HALLITUS PÄÄTTI KOKOUKSESSAAN 1 SYYSKUUTA ETTÄ LOKAKUUN KERHOKOKOUS KUITENKIN JÄRJESTETÄÄN 6 LOKAKUUTA KLO 13 KORONA-TURVAJÄRJESTELYIN JA OSANOTTAJAMÄÄRÄÄ RAJOITTAEN. kOKOUKSEEN TULEE ILMOITTAUTUA ENNAKKOON. ENEMMÄN TÄSTÄ SYYSKUUN KERHOKIRJEESSÄ.

 

Voisihan sen paljon voimakkaamminkin sanoin ilmaista, mutta ei tämä tietysti kivaa ole. Me kaikki tarvitsemme myös yhdessäoloa muiden kanssa ja tunnetta siitä että kuulumme laajempaan yhteisöön. Nyt kun kerhokokoustemme ja muidenkin toimintapahtumien turvallinen järjestäminen on mahdotonta on meidän huolehdittava muilla tavoin että yhteydet säilyvät.

 

Koronarokotuksen kehitystyö jatkaa etenemistään eri puolilla maailmaa ja voimme hyvällä syyllä toivoa ja odottaa että tämän koko ihmiskuntaa koskevan tunnelin päässä alkaa ehkä vielä tämän vuoden aikana valoa pilkahtaa.

 

Pysykää terveinä!

 

Jan Furstenborg                   Anneli Koivisto

puheenjohtaja                        sihteeri

 

Kerhon puheenjohtajan kirje jäsenille toukokuussa 2020

 

Pääkaupungin Wanhojen Toverien jäsenille

Näinhän on kolmas kuukausi tätä vapaaehtoista eristäytymistä pyörähtänyt meiltä käyntiin. Eihän se hyvältä tunnu, kenellekään meistä, mutta niinhän elämme poikkeuksellista aikaa. Tärkeää on nyt, että pysymme kaikki mahdollisimman terveinä ja vältämme sen meille iäkkäämmille mahdollisesti hyvin vaarallisenkin koronavirustartunnan.

Kolmatta kuukautta olen minäkin pysynyt visusti täällä kotipiirissä mikä on tietysti tällaisessa rintamamiestalossa aika helppoa. Ulkoilemassa yritän käydä päivittäin, sellaisilla tunnin kävelyillä. Viime viikkoon saakka meitä oli talossa kolme sukupolvea ja viisi eri-ikäistä perheenjäsentä, yhdestä vuodesta seitsemäänkymmeneenyhteen. Nyt on tyttäreni perhe siirtymässä takaisin kotiinsa Ruotsiin – joo kyllä huolestuttaa - ja jatkamaan siellä etätöitään ja lähitöitään ja tietysti aloittamaan ’esikoulua’. Eli kahdestaan me eläkeläiset nyt olemme. Talossa on väljempää, mutta myös hiljaisempaa.

Tietysti harmittaa, ettemme voi Pääkaupungin Wanhojen Toverien kesken ja puitteissa nyt tavata. Näiden kerhokokoustemme arvon ymmärtää ehkä vieläkin paremmin nyt kun niitä ei ole. Alustajat, teemat ja keskustelut ovat aina olleet hienoja elämyksiä. Toistemme tapaaminen on myös tullut tärkeäksi osaksi sekä minun - että uskoisin useimpien muidenkin - arkipäivää. Kun tästä kerran selvitään, ja kyllä me selviämme, niin mietitään, miten näitä yhdessäolohetkiä voidaan vielä kohentaa. Arbikseen tuleminen, tilaisuuden pitäminen tunnissa tai puolessatoista, ja paluu kotiin ei ehkä aina tunnu oikein riittävältä.

Paljon on keskusteltu siitä millä tavoin meitä iäkkäämpiä ihmisiä halutaan yhteiskunnankin toimesta erityisesti suojella. Tuo viittaus ’karanteeninomaisiin’ oloihin aivan alkuvaiheessa ei kyllä ollut mikään onnistunut sanamuoto. Monet ymmärsivät sen väärin, kun samaan aikaan puhuttiin näistä oikeista kahden viikon pakollisista karanteeneistä esimerkiksi ulmomailta palaaville. Ei tämä mikään määräys ollut vaan vahva suositus ja kyllä siihen ihan oikeita syitäkin oli.  

Nyt kun tilanne on muutenkin rauhoittunut, on myös tämä suositus yli 70-vuotiaille liikkunut yhä enemmän oman arvostelukyvyn käyttämisen puolelle. Hyvä näin, ja tärkeää onkin jatkuvasti muistaa, että meillä on hyviä syitä erityiseen varovaisuuteen. Eli ollaan huolellisia ja vältetään lähikontakteja, mutta käydään ulkona, tavataan perheenjäseniä ja ystäviä turvavälein, ja mieluummin ulkona.  Eli huolehditaan kunnosta ja terveydestä, kukin omien edellytystensä ja mieltymystensä mukaan. Ainakin minä jatkan näin tekemistä.

Sosialidemokraatteina voimme olla tyytyväisiä ja ylpeitäkin puolueemme nuoremman polven vastuullisuudesta ja taidoista. Sanna Marinin johtama monipuoluehallitus hoitaa tehtäväänsä hienosti ja todella inhimillisellä otteella ja profiililla. Eivät puolueemme poikkeuksellisen korkeat ja jatkuvasti kasvavat kannatusluvut vain kriisistä johdu.

Vaikka kuinka toivoisimme, että Pääkaupungin Wanhojen Toverien kokoustoiminta voisi syksyllä käynnistyä niin en voi olla täysin optimistinen sen suhteen. Kun otamme huomioon ikärakenteemme  emme kyllä voi ottaa vastuuta siitä että kokoontuisimme vielä syyskauden alussakaan joukolla Arbikselle. Nyt kesän aikana pitäisi miettiä uusia mahdollisuuksia ja tässä kaikki ehdotukset olisivat todella tervetulleita.

 

Ehkä nyt voisimme myös katsoa miten yhteydenpitomme näissä kerhomme teemoissa ja asioissa voisi täällä netissä jatkua. Kotisivumme

https://www.wanhattoverit.fi/kerhot/helsinki/paakaupungin-wanhat-toverit/

toimii ikäänkuin ’arkistona’ jossa aineistomme säilyy ja on helposti haettavissa. Ajankohtaisempia asoita on helpompi käsitellä sosiaalisessa mediassa eli meidän osaltamme lähinnä Facebookissa. Siellä voidaan käydä keskustelua ja vaihtaa mielipiteitä, ja tietysti kertoa myös omista kokemuksistamme ja ajatuksistamme, kuviakin mahtuu. Ja linkkejä muualle. Meillähän on yhteisönä uskomattoman paljon mielenkiintoista tietoa ja arvokkaita kokemuksia!

En minäkään tästä monikansallisesta Facebookista sellaisenaan kauhean innostunut ole, siinäkin on hyvin paljon kritiikin tilaa, mutta ei meillä nyt oikein muitakaan vaihtoehtoja ole. Jos löytyy  mielenkiintoa voin avata Facebookiin myös keskusteluryhmän jäsenillemme ja muille Wanhoille Tovereille joita halutaan kutsua mukaan.  Voi sen myös itse hallinnoida ja huolehtia siitä, että se pysyy asianmukaisena. Varmaan on paljon juttuja, mielipiteitä ja kuvia, joita olisi mukava muillekin jakaa. Laittakaa sähköpostia, jos uskotte että kiinnostaisi.

Omalla Facebook-tililläni kirjoitan suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi – enimmäkseen englanniksi koska minulla on pitkän Geneven kauteni jälkeen paljon kavereita tuolla maailmalla. Jos haluaa, niin saa mielellään liittyä tähän ’kaverijoukkoon’ jolloin postaukset sitten helpommin näkyvätkin.

Joitakin toimintaan liittyviä käytännön on meidän myös hoidettava, liittyen siihen, että päätimme rekisteröidä yhdistyksemme. Jotta toiminta lähtisi käyntiin on meidän pidettävä virallinen jäsenkokous, joka käsittelee käynnistämiseen liittyviä juridisia asioita, joista tärkein on yhdistyksen hallituksen valinta. Se on välttämätöntä, jotta pystyisimme avaamaan pankkitilin Pääkaupungin Wanhoille Tovereille ja pystyisimme näin turvamaan toimintamme käynnistymisen. Tätähän valmisteltiin jo alkuvuoden kokouksissamme ja siksi tämän jäsenkokouksen pitäisi sujua hyvinkin nopeasti. Tarkoitus on, että tuolloin valittu väliaikainen hallitus nyt vahvistettaisi seuraavaan yhdistyksen vuosikokoukseen saakka. On selvää, että heti kun siihen tulee mahdollisuus järjestämme normaalin kokouksen joko niin että oikeasti tapaamme tai sitten kokonaan tai osittain etäkokouksena netissä. Ehkä pääsemme muutakin toimintaa sinne nettiin sijoittamaan.

Turvavälien ja muutenkin hyvien olosuhteiden järjestämiseksi pidetään kokous ulkona, puutarhassani Pitäjänmäellä. Säävarausta ei tehdä vaan sateen sattuessa tarvitaan sitten sateenvarjoja. Jotta kokous on päätösvaltainen riittää, että se on laillisesti koolle kutsuttu eikä mitään vähimmäisosanottajamäärää sinänsä tarvita. Toki kokoukseen saa jokainen jäsen tulla mutta minulle tai sihteerillemme Anneli Koivostolle voi myös sähköpostitse lähettää ehdotuksia kokouksessa käsiteltävään asiaan liittyen.

Kokouskutsu on tämän kirjeen liitteenä.   

Eiköhän me yhdessä Annelin kanssa nyt saa nämä kuukausikirjeet muodossa tai toisessa toimimaan ja varmaan jopa niinkin, että myös kesällä olisimme yhteydessä.

Lopuksi toivotan teille ja läheisillenne kaikin puolin valoisaa alkukesää. Pysykää tarkkoina ja terveinä niin kyllä tästä päästään taas kohta eteenpäin!

 

Ystävällisin terveisin Jan Furstenborg, Pääkaupungin Wanhat Toverit ry puheenjohtaja.

KERHOKIRJE                         18.03.2020             

       

H.T.

 

Elämme poikkeuksellisen haastavaa aikaa jonka veroista mekään emme ole kokeneet vaikka pitkään olemmekin täällä taapertaneet. Arki on jo muuttunut ja varmaan omat ajatuksemmekin monista asioista. Meidän taustamme yhteiskunnallisesta toiminnasta ja pitkä elämänkokemuksemme ovat antaneet meille arvomaailman joka auttaa meitä kohtaamaan Suomeen ja maailmaan kohdistuvat muutokset, ja auttaamaan muitakin näiden vaikeiden asioiden käsittelyssä. Sosialidemokratia on ottanut kantaaksen suuren vastuun elämämme ja hyvinvointille turvaamisesta. Pääministerimme Sanna Marin ja hänen hallituksensa ovat jo osoittaneet suuren taitonsa ja pätevyytensä joka on meille demareina ylpeyden aihe ja rohkaisee meitä kaikkia tekemään parhaamme siellä missä meitä nyt tarvitaan.

Kerhomme oma toiminta on tietysti täysin muuttunut. Huhtikuun kerhokokous on koronavirustilanteen takia peruutettu. Myös Pääkaupungin Wanhat Toverit ry:n 'rekisteröimiskokous' joka oli ilmoitettu pidettäväksi samassa yhteydessä siirtyy myöhempään ajankohtaan. Kokoustilana käyttämämme Helsingin ruotsinkielinen työväenopisto Arbis on toistaiseksi suljettu. Katsotaan nyt sitten koska voimme seuraavan kerran tavata, Ainakin loppusyksyyn se menee, ellei kauemmaksikin.

Tämä ei merkitse että työmme lakkaa tai että poistumme myös ajatuksissamme kotiemme yksityisyyteen. Vaikka vanhempaa väkeä nyt vakavasti kehotetaan välttämään suoria fyysisiä ihmiskontakteja ei se merkitse sitä että yhteytemme ystäviimme ja muuhun maailmaan katkeaisi. Nyt on poikkeuksellisen tärkeää muistaa toinen toisiamme, varsinkin niitä monia jotka joutuvat yksin asuen kohtaamaan näitä haasteita. Puhelin on nyt tärkeä ja sitä pitäisi myös käyttää, ja netti ja sosiaaliset mediat niille jotka niitä voivat käyttää. Vaikka Annelin kanssa olemmekin usein puhuneet Facebookista ja siitä voi olla montaa mieltä niin kyllä nyt ehdottaisin että ne jotka voivat lähtisivät sinne mukaan. Meille sosialidemokraatteina se on nyt kaikkein tärkein yhteydenpitovälineemme, ja myös ikkuna ulkopuolelle. Itse yritän päivittää säännöllisesti sekä kotisivuamme että Facebook-sivuamme ja tietenkin molemmat ovat auki myös kaikille kerhon jäsenille jotka haluavat niillä tuoda esiin tunnelmiaan ja ajatuksiaan.

Hyvät toverit ja ystävät, kun puuhasin Liikeliiton ensimmäistä lakkoa nuorena toimitsijana opin että yhdessä oleminen ja tekeminen on työtaistelun onnistumisen tärkeä edellytys. Ei tässä tilanne ole sen suhteen erilainen, vaikka paljon vakavampi onkin. Eli pysytään yhdessä, pysytään yhteydessä, tuetaan toinen toisiamme, ja kyllä tästä sitten yli päästään.

Toivotamme teille kaikille terveyttä – ja olkaa varovaisia!

 

Pääkaupungin Wanhat Toverit kotisivu on osoitteessa

https://www.wanhattoverit.fi/kerhot/helsinki/paakaupungin-wanhat-toverit/  ja Facebook-sivu      https://www.facebook.com/Pääkaupungin-Wanhat-Toverit-615557312201701/?view_public_for=615557312201701

 

 

 

Jan Furstenborg                   Anneli Koivisto

puheenjohtaja            sihteeri

j.furstenborg@bluewin.ch    anneli.koivisto@pp2.inet.fi

KERHOKIRJE                                       21.02.2020                  

         

H.T.

 

Väittävät talven selän taittuneen, vaikka täällä Stadissa ei koko talvea ole näkynyt. Tällaista brittisäätäkö meillä on odotettavissa tulevaisuudessa?

 

Seuraava tapaaminen on tiistaina 3.3.2020 klo 13 Arbiksen huoneessa 23. Vieraamme on kansanedustaja Eveliina Heinäluoma, jonka aiheena on hallitus ja sen politiikka uuden kansanedustajan silmin katsottuna.

 

Heti Eveliinan osuuden päätyttyä pidämme ry:n vuosikokouksen, jossa valitaan uusi hallitus (sääntöslangia) eli siis toimikunta. Sääntojen mukaan myös katsastamme tulevan kauden raha-asioita ja toimintaa. Virallinen kokouskutsu liitteenä.                        

 

Odotamme runsasta osanottoa.

 

 

Pääkaupungin Wanhat Toverit kotisivu on osoitteessa

https://www.wanhattoverit.fi/kerhot/helsinki/paakaupungin-wanhat-toverit/  ja Facebook-sivu      https://www.facebook.com/Pääkaupungin-Wanhat-Toverit-615557312201701/?view_public_for=615557312201701

 

 

 

 

Jan Furstenborg                   Anneli Koivisto

puheenjohtaja            sihteeri

j.furstenborg@bluewin.ch    anneli.koivisto@pp2.inet.fi

 

KERHOKIRJE                                       22.01.2020                  

         

H.T.

 

Tammikuussa kuulimme Erkki Liikasen mielenkiintoisen katsauksen lähimenneisyyteen. Helmikuussa paneudumme oman kuntamme eli Helsingin kunnallispolitiikkaan. Tomi Sevander tulee kertomaan, miltä Helsingissä uusimuotoinen pormestarimalli hänestä vaikutti. Hänhän tuurasi Nasima Razmyaria tämän vanhempainloman aikana. Aika on edelleen kuukauden ensimmäinen tiistai 4.2.2020 klo 13 ja paikka Arbiksen huone 23.

 

Varautukaa myös siihen, että kokouksessa valitaan uuden yhdistyksen toimikunta. Patentti- ja rekisterihallitus on lupaillut, että rekisteröinti on valmis tämän kuun puolella.                           

 

Ja sitten raha-asiaa. Kerhomaksu on edelleen 20 euroa/vuosi ja sillä maksetaan salivuokrat, alustajien mahdolliset matkakustannukset sekä merkkipäivämuistamiset. Veijo on ystävällisesti lupautunut hoitamaan pankkiasioita vielä sen aikaa, kunnes uusi tili saadaan avatuksi, joten voitte maksaa maksun edelleen vanhalle pankkitilille FI28 80009710186424. Siihenhän ohjattiin myös teatterimaksut.

 

Näemme helmikuussa Helsingin kunnallispolitiikan merkeissä!

 

 

 

Pääkaupungin Wanhat Toverit kotisivu on osoitteessa

https://www.wanhattoverit.fi/kerhot/helsinki/paakaupungin-wanhat-toverit/  ja Facebook-sivu      https://www.facebook.com/Pääkaupungin-Wanhat-Toverit-615557312201701/?view_public_for=615557312201701

 

 

 

Jan Furstenborg                      Anneli Koivisto

puheenjohtaja                sihteeri

j.furstenborg@bluewin.ch                     anneli.koivisto@pp2.inet.fi

045 1660775                             0400 419839