Arkisto

Tohtori Vappu Taipale kävi vieraanamme ke. 15.3.2017
 

Hänen teemansa herätti vilkasta keskustelua:

Ikäihmiset voimavarana rauhan Suomessa

Tapaaminen järjestettiin B-salissa kello 14.00
Väinönkatu 7 A (pohjakerros)
Kahvitarjoilu alkoi klo 13.30

Osallistujina oli 47 WT-toveria 

Jyväskylän Työväentalo 90 vuotta

Juhlapuheen tilaisuudessa piti kansanedustaja Eero Heinäluoma
Salin täyteinen yleisö juhli 90-vuotiaan Aaltosalin - Jyväskylän Työväentalon kunniakasta historiaa


Aallon harjalla 7.11.2015
 

Jyväskylän Työväenyhdistys juhli työväentalonsa 90-vuotisjuhlaa lauantaina 7.11. 2015. Yhdistyksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen avasi tilaisuuden toivottaen täyden salillisen juhlijoita tervetulleeksi. Juhlapuheen piti kansanedustaja Eero Heinäluoma. Musiikista vastasi Soittokunta Kajastus ja Aallon laulajat. Juhlaesitelmän piti graaffikko ja tietokirjailija Jussi Jäppinen, joka loi katsauksen Jyväskylään vuonna 1924, jolloin työväentalon peruskivi muurattiin 22.9.1924 ja talon vihkiäisjuhlat pidettiin 12.-13.9.1925. Jyväskylän Työväentalon suunnitteli arkkitehti Alvar Aalto. Teemaan kytketyn puheenvuoron piti professori Kimmo Suomi, JTY:n vpj. Hän valotti talon historiaa sen toiminnan näkökulmasta. Tilaisuus päättyi rytmikkäästi Ismo Puhakan ja Muuan mies Duon rap-musiikin saattelemana. Olemme tulleet nykyaikaan!


Jyväskylän Työväentalo oli nuorelle Aallolle ensimmäinen merkittävä julkisen rakennuksen suunnittelutehtävä. Saimme nähdä sen ajan kaupunkisuunnittelua Alvar Aallon varhaissuunnitelmien pohjalta ja todeta sen vaikutukset muuttuvaan kaupunkiympäristöömme. 

Suomen Wanhojen Toverien puheenjohtaja, ministeri Matti Louekoski oli 20.9.2016 vieraanamme Aalto-Salissa
 

Saimme kuulla sekä kansaivälisen rahapolitiikan ja Suomen finanssipolitiikan ammattilaisen selkeän katsauksen makrotalouden näkökulmasta, ilman mitään kaunisteluja maamme talouden tilasta. Sen arvoa lisäsi se, että hän on toiminut osallisena siinä pitkään ja omannut vakuuttavan asiantuntemuksen ja kokemuksen, johon voimme luottaa. Hän nosti esiin niitä merkityksiä, joilla on arvonsa, kuten koulutuksella, tutkimuksella ja tuotekehityksellä ja jotka tuottavat aina lisäarvoa talouteen. Investoinnista leikkaaminen on suorastaan asiantuntematonta. On huomioitava myös tulevaisuuden tarpeet, että pärjäämme. Samalla ihmettelimme sitä, miksi Postin on tuotettava voittoa? Kenelle? Ei ainakaan niille, jotka eivät syrjäseuduilla saa postia ajallaan. Eikö Postin tehtävänä ole vain tuottaa palveluja kansalaisille, jotta posti kulkisi ajallaan koko Suomeen? Miksi se tarvitsee kermankuorijoita veronmaksajien rahoista? Tulee miettineeksi, minkälaisella osaamisella ja kokemuksella meidän nykypäivien hallituksissa talouspolitiikkaa ja ihmisten asioita hoidetaan? Kuka siitä hyötyy? Käytetäänkö tätä kokenutta asiantuntemusta meidän kaikkien hyväksi? On syytä epäillä! Näyttää vain poliittiset lehmänkaupat tulleet soteuudistuksenkin painolastiksi. Sinnekö ne veronmaksajien rahat uppoavat? Tarttis tehdä jotakin, kuten presidenttimme Mauno Koivisto aikanaan totesi!
____

Suomen Wanhat Toverit on arvokas foorumi niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti, missä voimme keskustella, vaikuttaa ja jakaa tarvittaessa osaamista ja kokemusta nuoremmille sukupolville. Todellakaan ei ole kysymys siitä, että katsoisimme peruutuspeiliin ja viihtyisimme siinä, vaan järjestömme on voimassa siksi, että voimmme edelleen vaikuttaa tämänpäivän ja tulevaisuuden asioihin. Meillä on näkökulmaa ja rohkeutta siihen. Sen painoarvoa nostaa se, että meillä on ollut aina osaavia ja kokeneita puheenjohtajia toiminnassamme, esimerkiksi viime kaudella Jacob Söderman ja kuten nyt, Matti Louekoski.

Matti Louekoski toimi Suomen Pankin johtokunnan jäsenenä vuosina 1996-2000 ja sen varapuheenjohtajana v. 2001-2007 saakka, hänen jäädessä v. 2008 alkaen eläkkeelle.

TIETOISKU Matti Louekosken mittavasta poliittisesta urasta
Auran II hallituksessa opetusministerinä v.1971 - Paasion II hallituksessa kansliaministerinä v.1972, - Sorsan hallituksen oikeusministerinä ja kansliaministerinä v.1972-1975, - Holkerin hallituksen oikeusminsterinä v.1987-1990 ja valtionvarainministerinä v.1990-1991. Kansanedustajana hän on ollut vuosina v.1976-1979 ja v.1983-1996. (Lähde Wikipedia)