Imatran ja Ruokolahden Wanhat Toverit

Tervetuloa yhteisille sivuillemme

Imatran ja Ruokolahden seudun  Wanhojen Tovereiden toiminnan tarkoituksena on koota  eri ammateissa ja tehtävissä toimineiden molempien kuntien Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen  veteraanijäsenet yhteistoimintaan,jolla tuetaan puolueen aatteellista työtä.

Toiminnallamme haluamme nostaa esille keskusteluun muitakin, kuin veteraani-ikäisten kuntakohtaisia ja valtakunnallisia arkipäivän huolenaiheita. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi järjestämme asiantuntijaluento- ja keskustelutilaisuuksia joiden perusteella voidaan haluttaessa ottaa kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Pidämme tärkeänä sosiaalisen kanssakäymisen merkitystä veteraani-ikäisille tavata toisiaan kulttuuri-, virkistys- ja mm. matkailutilaisuuksissa.

Terveys edellä on kuitenkin mentävä, kuten maan ylin johto painottaa. Me kestämme tämän, sanoisin peräti, tämänkin.Tästä syystä kuntavaalitkin käydään kesäkuussa. Siihen saakka on aikaa vaikuttaa läheisiin, tuttuihin ja tuntemattomiinkin!

Tapaamiset ovat jääneet vähiin, ja se on kovin ikävää. Pandemiarajoitukset ja pelko sairaudesta sotkevat elämäämme jo toista vuotta.

Nyt, rokotusten ansiosta, tilanne näyttää lohdullisemmalta. 

Toivottavasti tapaamme pian ihan oikeasti, kahvia juoden meille tarjolla olevassa uudessa kokoontumispaikkassa Vuoksenniskan Työväentalon alimmassa kerroksessa. 

Lämpimästi 

Marjut Vuotila 

Demari TV linkistä voit käydä katselemassa mm. ajankohtaisia SDP:n kuntavaalivideota. 

Demari TV 2021

Korona tilanne

Voimassa olevat alueelliset ohjeet löytyvät kuntien verkkosivuilta:


Imatran kaupunki: https://www.imatra.fi/korona

Ruokolahti: https://www.ruokolahti.fi/suomeksi/Kuntatietoa/korona

Jatkuvasti päivittyvä linkki THL:n korona sivulle:https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26

 

THL ja terveysviranomaiset: Koronatartunnat ovat lähteneet nousuun vanhempien ikäluokkien keskuudessa.Ikäihmisiä suojelevia rajoituksia mm. perhetilaisuuksissa pitää käyttää. 

On äärimmäisen tärkeää, että meistä jokainen jaksaa edelleen toimia vastuullisesti ja noudattaa ohjeita tarpeettoman matkustamisen välttämisestä,maskien käytöstä,hygieniasta ja turvaväleistä. 

Suomen Wanhoilla Tovereilla on myös facebook-sivut.Niiden kautta markkinoimme myös kolumneja ja muuta wt-toimintaa.

 

Sosialidemokraatit | SDP

YHDISTYKSEN NETTISIVUT www.imatrandemarit.fi

Kolumnisivuille linkki https://www.wanhattoverit.fi/viikon-kolumni/

 

facebook-sivut linkki: Suomen Wanhat Toverit

Työväen Arkisto linkki  http://www.tyark.fi/

 

 

Sivumme vasen palkki: Tapahtumat 2017-2020

 

Joona Räsänen

Meidän pitää ratkaista ainakin kolme kovaa ongelmaa

Elinympäristön muutos

Miten torjutaan ilmaston lämpeneminen?

Miten suhtaudutaan kiihtyvään kaupungistumiseen (kaikki kehäkolmosen sisään) ja mitä tehdään muualla maassa silloin tyhjäksi jääville yksityisille ja yhteiskunnallisille rakennuksille?

Mistä ja miten saadaan lisää työtätekeviä, palkkaa saavia ja veroja maksavia ihmisiä turvaamaan yhteiskunnan toimivuus. 

Miten ratkaistaan toimeentulorakenteen muutos?

Hyvin toimeentulevien keskiluokkaisten määrä on Suomessa kutistunut. Sosiaaliedusta- ja tuista, jotka on luotu sillaksi vaikeuksien yli, on tullut kiinteä toimeentulon osa liian monien ihmisten elämän mahdollisuuksiin. 

Vastauksia Räsänen ei antanut, mutta painotti, että ainakin nämä on pystyttävä ratkaisemaan ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Lisää pitkäaikaissairaiden vuodepaikkoja 7.3.2019

Imatran ja Ruokolahden Wanhat Toverit, EKL Ruokolahden Eläkkeensaajat r.y ja EKL Vuoksenniskan Eläkkeensaajat r.y paheksuivat pitkäaikaissairaansijojen ajattelematonta vähentämistä seudulla ja vaativat, että tilanne korjataan nopeilla toimilla.

Imatralaisia ja rukolahtelaisia pitkäaikaispotilaita heitellään sinne tänne pitkin maakuntaa. Siirtoja hoitopaikasta toiseen tehdään jopa muutamien päivien välein. Tämä aiheuttaa inhimillistä kärsimystä sekä potilaille että omaisille. Muutoinkin jo heikossa fyysisessä sekä psyykkisessä yleiskunnossa olevien ihmisten kärsimyksiä lisätään tällaisella toiminnalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

 

Puheenjohtaja

Marjut Vuotila

Ahovuokonkuja 18 as.1

55100 Imatra

puh.0405848847

marjut.vuotila@gmail.com

 

Varapuheenjohtaja

Juhani Liimatta

Multapakantie 15

56100 Ruokolahti

puh. 044 976 3853

juhaniliimatta@gmail.com