2019- 2021

Imatran ja Ruokolahden Wanhojen Toverien tapaamisessa 6.2. Ukonlinnassa päätettiin esittää Imatran kaupungille että:  

Digiosaaminen on saatava osaksi kunnallista senioriohjelmaa. On tärkeää, että digitaitojen puute ei tuomitse ihmistä oman elämänsä ratkaisuista ja siten omasta elämästään eikä yhteiskunnasta syrjään jääväksi.  

Esitämme, että aloitetta viedään eteenpäin Imatran Sosialidemokraattien kokouksessa 12.2.2020 ja päätetään tehdä esitys Imatran Vanhustenneuvostolle,joka puolestaan omalla päätöksellään vie asian Imatran kaupungin hallitukselle.

Suomen Wanhojen Toverien puheenjohtaja Kari Salmi oli vieraanamme 3.9.

 

Hän käsitteli puheessaan laajasti eri aihepiirejä: Eurooppalaisen ja Suomen demokratian tulevaisuutta, Suomen taloutta, koulutusta yhdeksi lääkkeeksi vakaaseen työllisyyden kasvuun jne.

Suomen demokratian tulevaisuudesta hän totesi, että tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Suomen valtiosääntö hyväksyttiin. Suomessa demokratia on toiminut. Suomalainen yhteiskunta ja sen kansalaiset ovat osoittaneet sen toimivuuden.

Demokratiamme on varsin nuori.1918 ja siitä eteenpäin vähin muutoksin on tähän tultu. Vaikeatkin vuosikymmenet demokratiamme on kestänyt.

Eripuolilla maailmaa vanhat puolueet menettävät merkitystään. Populismi lisää kannatustaan. Tällaisessa toimintaympäristössä EU:n oikeusvaltio-periaatteita ja demokratiaamme tulee lujasti puolustaa. Monissa asioissa on hyvä, että meillä on SD pääministerit pohjoismaissa.

Myös nuorten ja ikäihmisten sukupolvien välisen yhteisymmärryksen merkitys yhteiskunnalliselle vakaudelle on tärkeää. Hän esitti, että meidän tulisi järjestää enemmän yhteisiä tilaisuuksia nuorten kanssa, joissa keskusteltaisi nuorille tärkeistä kärkihankkeista. Myös yhdessä pitäisi keskustella enemmän yhteisistä sukupolvien välisistä arvoista, jotka ovat tärkeitä demokratian myönteisen kehityksen ja puolueemme sisäisen vakauden kannalta.

Vieraanamme valtiovarainministeri Mika Lintilä 

 

Imatran ja Ruokolahden Wanhojen Tovereiden vieraana Imatran kylpylässä  24.7 oli valtiovarainministeri Mika Lintilä.

 Hän otti mielellään vastaan kutsun tulla tapaamaan  Imatran ja Ruokolahden Wanhoja Toverieita  muun matkansa  yhteydessä.

Ministerille oli varattu puheenvuoro ja hän ehti hyvin  vastailla hänelle tehtyihin kysymyksiin.

Mika Lintilä on viidennen kauden keskipohjalainen

Keskustan kansanedustaja ja valtiovarainministeri Toholammilta.

Syntynyt 15.04.1966 Toholamilla.Koulutukselaan hallintotieteiden kandidaatti 2000

Työura:Pullakuski,Rauhanturvaaja,Talouspäällikkö Pouttu oy:ssä

Kansanedustajana 24.03.1999 –

Valtioneuvoston jäsenyydet: elinkeinoministeri (Sipilä) 29.12.2016–05.06.2019,valtiovarainministeri (Rinne) 06.06.2019–

Toholampi sijaitsee Keski-Pohjanmaan maakunnassa. Kunnassa asuu 3 110 ihmistä, ja sen pinta-ala on 616,89 km2 (Imatra . 191,6 km²)

Kansanedustaja Niina Malm

 

"Hallitusohjelma on kunnianhimoinen tulevaisuusohjelma, jonka kaikki viisi hallituspuoluetta hyväksyivät yksimielisesti. Me sosialidemokraatit voimme seistä ylpeästi neuvotellun ohjelman takana.

Lähdemme rakentamaan yhdessä Suomesta sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää yhteiskuntaa. Tavoitteenamme on oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen Suomi, jossa investoidaan koulutukseen ja osaamiseen, vähennetään eriarvoisuutta ja hillitään ilmastonmuutosta. Tähän työhön kutsumme jokaisen mukaan".

Get Flash to see this player.

Get Flash to see this player.

Vierailumme 14.2.2019 Ruokolahdella.

Ruokolahti valitsi 2018 maaliskuussa 28 vuotisen Tuomo Sallisen uudeksi kunnanjohtajaksi

Sallinen oli Kiuruveden kaupunginsihteeri.Hän oli vuoden mittaisessa tuomioistuinharjoittelussa Pohjois-Savon käräjäoikeudessa ja on nyt varatuomari.

Ruokolahden kunnanvaltuuston sd-ryhmä on tyytyväinen valintaprosessiin.

”Se oli aito, hyvä hakukierros. Uskon uuden kunnanjohtajan saavan täyden luottamuksen, vaikka valtuusto ei aivan yksimielinen ollutkaan”,sanoo kansanedustaja Suna  Kymäläinen.

Sallinen kertoo hakeutumisestaan Ruokolahdelle,"että miksi en yrittäisi, kun on mahdollisuus mennä ammatillisesti eteenpäin. Kokonaisharkintaan vaikutti vahvasti myös se, että kihlattuni on kotoisin naapurikunnasta".

Värikkäästi alkanut keskustelu kunnanjohtajan Tuomo Sallisen kanssa johti lopulta hyvään dialogiin.