Tapahtuma- arkisto

Vas. Toivo Salonen, Antti Haapakoski, Arvi Virtanen, Eino Mantela, Matti Hautamäki. Pöydän päässä Erkki Kitunen ja Kaarina Kitunen. Klikkaa kuva suuremmaksi.
Edessä selin SWT:n asiamies Pekka Lahtinen. Oik.alh. Pentti Jyrämö, Hugo Laurila, Aarre Nord, Matti Sipiläinen, Raine Manni, Erkki Raiski ja Matti Mäensivu. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Akaan Wanhat Toverit perustava kokous

 

Akaan Wanhat toverit kerhon perustava kokous pidettiin 23 marraskuuta 2009. Kerhon tarkoituksena on koota SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan tukemaan puolueen aattellista työtä.

 

Kerhon perustamisasiakirjan allekirjoitti yhdeksäntoista (19) Kylmäkosken, Toijalan ja Viialan sosialidemokraattista veteraanijäsentä.

Kerhon toiminnalla tarjotaan jäsenille mahdollisuus tavata toisiaan luento-, kulttuuri-, sekä virkistystoiminnan avulla.

Kerho osallistuu itsenäisenä Suomen Wanhat Toverit toimintaan, ja se toiminnassaan tukeutuu SWT:n toimintasuunnitelmaan.

Perustamistilaisuudessa oli mukana Suomen Wanhat Toverit hallituksen varapuheenjohtaja Erkki Koskelin ja asiamies Pekka Lahtinen.

AWT:n hallitukseen valittiin seuraavat: Puheenjohtajaksi Aarre Nord, varapuheenjohtajaksi Eino Mantela, sekä hallituksen jäseniksi Kaarina Kitunen, Aarre Numminen, Erkki Raiski, Aulis Eskeli ja varajäseniksi Raimo Järvinen ja Matti Hautamäki.

***********************************************

 

Akaan Wanhat Toverit kerho 22.3.2010

Kerhon vieraana oli Suomen Wanhat Toverit puheenjohtaja, kansanedustaja Jacob Söderman joka alusti aiheesta: Wanhat Toverit toimintamuodot eri kerhoissa ja yhteiskunnan suunta ikääntyvien elintason ja palveluiden suhteen.

***********************************************************

19.4.2010 KERHOTILAISUUDEN

 

 

aiheena oli "Ikääntyville kuuluvat Kelan palvelut". Aiheesta alusti Kelan palvelupäällikkö Heidi Hilden-Knuutila.

*****************************

 

 

 

 

SYYSKUUN 2010 KERHO

 

 

27 syyskuuta 2010 Akaan sivistystoimenjohtaja Heikki Tuokko

kertoi  joukkoliikenteen järjestämisestä kaupungin sisällä.

**************************

Lokakuun 2010 kerhon vieraana oli ministeri Pertti Paasio

 

Paasion asiantuntevan alustuksen pohjalta käytiin vilkas keskustelu Sosialidemokratian nykytilasta ja siitä onko sosialidemokratialla tilaa tulevaisuudessakin.

 

*************************************************

 

 

 

 

 

Kerhotilaisuus 21.2.2011

 

 

Kerhon aiheena oli eduskuntavaalit ja SAK:n tavoitteet palkansaajien näkökulmasta. Aiheesta alusti SAK:n aluetoiminnan päällikkö Teuvo Pernu.

*************************

Kerhotilaisuuden 21.3.2011 aiheena eduskuntavaalit

 

 

SDP:n Valkeakoskelainen ehdokas Pekka Kottara Järvinen avasi visioitaan Etelä-Pirkanmaan kehityksestä tulevaisuudessa.

*************************

10.11.2011 Viialan Työväentalolla pidetyn kerhotilaisuuden vieraana oli Wanhat Toverit ry:n puheenjohtaja, ministeri Matti Louekoski.

Alustuksessaan Louekoski esitti näkemyksiään Suomen ja Euroopan synkkenevästä taloustilanteesta nyt ja lähitulevaisuudessa.

Myös tammi-helmikuun 2012 presidentin vaalit puhuttivat runsaslukuista kuulijajoukkoa.

Lisää kuvia KUVAT kansiossa.

**************************************************

Akaan ja Valkeakosken Wanhat Toverit kehottavat kaikkia jäseniään vaalityöhön Paavo Lipposen puolesta.

Paavo Lipponen on mainio ehdokas tulevaksi Suomen tasavallan presidentiksi, toteavat Akaan Ja Valkeakosken Wanhat Toverit yksimielisesti.

Akaan ja Valkeakosken Wanhat Toverit kehottaa kaikkia jäseniään ja kannattajiaan tekemään hartiavoimin työtä Paavo Lipposen valinnan puolesta. Ilman perusteellista ja uhrautuvaa vaalityötä hänen menestystä ei voida taata nykyisessä mielipideilmastossa.

Paavo Lipposen pitkä jaansiokas ura ulko- ja turvallisuuspolitiikan taitajana ja toteuttajana on Akaan ja Valkeakosken Wanhojen Tovereiden mielestä hänen suurimpia ansioita tasavallan presidentiksi.

Akaan ja Valkeakosken Wanhat Toverit arvostavat myös sitä, että hän on päättäväisesti asettunut  vastustamaan äärioikeistolaisia suuntauksia maailmalla ja maassamme.

************************************************

Helmikuun 2012 kerho

 

Kerhotilaisuudessa 15.2.2012 Viialan eläkkeellä oleva kunnanjohtaja Esko Korkeamäki valotti omiin tutkimuksiinsa ja kirjalliseen tuontantoonsa perustuvaa työväenliikkeen historiaa Akaan alueella, aina liikkeen syntyvaiheista kansalaissotaan 1918 saakka.


*************************************************

Vas. Matti Hautamäki, Marja-Liisa Mäensivu, Eino Mantela, Arvi Virtanen ja Aarre Nord odottelee junan korjaajia Riihimäellä.

Vierailu eduskunnassa 11.4.2012

Akaan Wanhat toverit vierailivat eduskunnassa kansanedustaja Pia Viitasen kutsumana.

Tutustuttiin taloon ja nautimme pullakahvit Sdp.n ryhmähuoneessa. Lopuksi seurasimme eduskunnan istuntoa lehteriltä.

Matka tehtiin junalla, joka kuitenkin rikkoontui kesken matkan Riihimäellä (kuva Riihimäen asemalta). Perille kuitenkin päästiin juuri ja juuri ajoissa. Lisää kuvia KUVIA kansiossa.

**************************************************

ASIANTUNTEVAA SELKOKIELTÄ ARJA OJALALTA

Helmikuun 2013 kerho

 

Akaan Wanhat Toverit helmikuun kerhon aiheena oli 1.7.2013 voimaan tuleva vanhuspalvelulaki. Aiheesta alusti EKL:n valtuuston puheenjohtaja Arja Ojala. Paikalla oli suuri joukko kuulijoita.

Katso kuvia KUVAT kansiosta.

*************************************************

AKAAN TOVEREITA VALKEAKOSKELLA.

Akaan Wanhat toverit vierailivat Valkeakosken Wanhojen Tovereiden tilaisuudessa ma 11.3.2013. Tutustuttiin toisiimme ja keskusteltiin kerhojen toimintamalleista ja mahdollisessta yhteistyöstä. Tilaisuudessa vieraillut kansanedustaja Pia Viitanen toi tuoreet terveiset eduskunnasta.

Akaalaisia paikalla oli +20 toveria ja Valkeakoskelaisia jotakuinkin saman verran. Kyllä Valkeakosken Työväen Mieslaulajien kelpasi esiintyä.

Katso kuvakansio.

*************************************************