Pekka Myllyniemi: Arvokkainta mitä meillä demareilla on

5.12.2021

Pekka Myllyniemi
Pekka Myllyniemi

Me Demarit olemme rakentaneet suomalaista hyvinvointia yli 120 vuoden ajan. Juuri tällä hetkellä on aika ottaa hyvinvoinnin seuraava askel. Tämän tavoitteen haluamme saavuttaa historian ensimmäisissä aluevaaleissa siten, että jokainen suomalainen voi luottaa siihen, että hoitoa saa silloin, kun hän sitä tarvitsee. Samalla haluamme myös pitää huolta työntekijöiden hyvinvoinnista.

Työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään huolta 

  •   parantamalla johtamista jokaisella hyvonvointialueella; 
  •   tarjoamalla jokaiselle työntekijälle mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan lisä-  ja täydennyskoulutuksella; 
  •  ottamalla työntekijät mukaan uudistuksen toteutukseen, suunnitteluun ja omaan työhön vaikuttamiseen; 
  •  työtekijöiden työoloja parantamalla, ympäristöä kehittämällä, työterveydenhuoltoa turvaamalla sekä toteuttamalla henkilöstömitoitus. 

Meille SDP:ssä on ensisijaisen tärkeää huolehtia oikea-aikaisista, yhdenvertaisistaja laadukkaista palveluista kaikkialla Suomessa. Nopeaan hoitoon pääsyn toteuttamiseksi SDP haluaa seitsemän päivän hoitotakuun, johon tulee päästä seitsemän päivän sisällä. Hoitovelan purkamisessa ja hoitotakuun toteuttamisessa on tärkeää, että hyvinvointialueella otetaan käyttöön ilta-ja viikonloppuvastaanottoja sekä lisätään liikkuvia ja asiakkaan luo jalkautuvia palveluita. 

Kun uudet aluevaltuustot alkavat kehittää ja rakentaa hyvinvointialueita, on niiden tehtävänä edistää myös uudella tavalla toimintamalleja palveluihin. Tämä on mahdollista, koska Suomi on monella lailla teknologian ja digitalisaation kehityksen edelläkävijä. Näitä tavoitteita on jatkuvasti pidettävä yllä. 

Tulee jatkuvasti pitää huolta siitä, että Suomen tarina on tarina kasvusta pienestä ja köyhästä maasta yhdeksi maailman menestyneimmistä yhteiskuniasta, jossa asuvat maailman onnellisimmat ihmiset. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on turvannut suomalaisille toimivan ja turvallisen arjen.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin korosti puoluevaltuuston kokouksessa Oulussa puheessaan suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan menestystarinaa. Hän korosti, että Suomi on nyt ottamassa seuraavan askeleen hyvinvointivaltiona. Tulevissa aluevaaleissa tavoitteena on, että jokainen saa hoitoa aina, kun sitä tarvitsee. Oikea-aikaiset palvelut säästävät rahaa ja luovat hyvinvointia. Hallitus on päättänyt seitsemän päivän hoitotakuun toteuttamisesta ja valmistellut tätä tarkoittavan esityksen.

SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero muistutti omassa puheessaan koronakriisin pitkäaikaisen yhteiskunnallisen vaikutuksen monimuotoisesta tärkeydestä samoin kuin siitä, että myös aluevaaleissa ja hyvinvointialueiden   käynnistyessä koronakriisin tulee olla keskiössä. Hän korosti edelleen, että me SDP:ssä haluamme olla osaltamme parantamassa ja uudistamassa palveluita ja tässä riittää työsarkaa. Tulevaisuuden sote-keskuksia kehitetään, ikäihmisten hoivaa   koskevan luottamusmitoituksen tosiasiallinen toteutuminen on varmistettava ja riittävä henkilöstömitoitus on turvattava myös kotihoidossa.